...

Uzuma: ervaar de kracht van green juice

door | 25 okt 2014 | Adv, Detox, Producten, Raw Food, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

riseIk was enorm onder de indruk toen ik van Uzuma een doos ontving met wel 24 flesjes green slow juice. Smaakvolle, super voedzame sapjes die mij gedurende drie weken mijn drukke dagen doorhielpen: even geen tijd om te lunchen? Een vermoeidheidsdip tijdens werk? Verslapen en ontbijten op de fiets? Mijn gezondheid hoefde niet te wijken voor mijn moordende programma en ik hoefde mijn dagelijkse behoefte groente en fruit alleen maar uit mijn tas te halen. Uzuma bedankt!

Gezondheid in een flesje
Uzuma is er volledig op gericht een bijdrage te leveren aan de gezondheid. De basis van Uzuma is groente: vééééél groente, in combinatie met fruit. Eén flesje van 240 mililiter is goed voor een kilo groente en fruit! Uzuma voegt verder helemaal niets toe aan haar sappen: geen geur-, kleur- of smaakstoffen, 100% pure kracht van de natuur. Bovendien zijn de Uzuma green juices niet gemaakt door het centrifugeren van groente en fruit, maar met behulp van het innovatieve slow juice proces. Dit zorgt voor maximaal behoud van alle vitaminen en mineralen. Om de houdbaarheid te verlengen maar geen concessies te doen aan de smaak, geur, kleur of voedingswaarde maakt Uzuma gebruik van de high pressure processing techniek die de sappen rauw tot 21 dagen houdbaar maakt. Ook ideaal wanneer je drukke programma maar moeilijk te plannen is! Voor verzending ‘shock freezt’ Uzuma de flesjes om te garanderen dat ze in gekoeld transport onder de 7 graden aankomen. Er komt wat techniek aan te pas, maar dan heb je ook fusewat! Gezondheid in een flesje.

Welke smaak kies jij?
Alle green juices die Uzuma maakt zijn met zorg samengesteld, zodat ze een uitmuntende voedingswaarde bevatten, maar ook geweldig en verfrissend smaken. Elk ingrediënt dat Uzuma gebruikt is speciaal geselecteerd vanwege de krachtige voedingswaarde en individuele voordelen voor de gezondheid, waardoor het hele spectrum van gezondheid, schoonheid en welzijn wordt vertegenwoordigd. Uzuma biedt de volgende smaakcombinaties:

 • Rise: wortel, sinaasappel, appel, ananas en citroen
 • Aura: appel, spitskool, komkommer, selderij, spinazie en gember
 • Fuse: wortel, appel, selderij, komkommer, rode biet, limoen
 • Karma: appel, spinazie, boerenkool, broccoli, komkommer, banaan
 • Vibe: selderij, rode biet, sinaasappel, wortel, basilicum
 • Zen: appel, komkommer, venkel, avocado, spinazie, Chinese kool, boerenkool, broccoli, limoen, gember
 • Shine: wortel, sinaasappel, cantaloupe, mango

zenQua smaak vond ik de oranje en rode sappen, Rise, Fuse, Vibe en Shine het lekkerst, maar de groene sappen waren absoluut verbazend. Op Aura, Karma en Zen moet je af en toe een beetje kauwen, maar dat betekent wel dat je daadwerkelijk de spinazie, boerenkool en broccoli proeft. Ze zitten erin, puur natuur! Meer weten over al deze ingredienten en hun gezondheidsvoordelen? Op haar website legt Uzuma alles uit.

Jouw Uzuma programma
Alle Uzuma green juices zijn los verkrijgbaar, maar je kan ze ook inzetten als onderdeel van een speciaal programma op weg naar jouw optimale gezondheid. Uzuma onderscheidt vier programma’s, afgestemd op ieders behoefte: Wil je afvallen? Je gewicht controleren? Detoxen? Of gewoon je dagelijkse voedingspatroon aanvullen met extra veel gezondheid? Uzuma biedt zeven verschillende smaken die, wanneer op de juiste manier gecombineerd, jouw iedere week de nodige vitamines, mineralen en afwisseling geven. Afhankelijk van je keuze voor een programma levert Uzuma gratis een pakket met alle benodigdheden voor twee weken bij je thuis. Kan je nog een extra steuntje in de rug gebruiken? De Uzuma app vertelt je precies wanneer het tijd is voor jouw green shot.

Voedingswaarden
Uzuma is volledig transparant als het gaat om de inhoud van het Uzuma sap. Op de flesjes kan je precies lezen wat erin gaat: 1,2 appels, 4 cm komkommer, 1 stukje venkel, 0,125 avocado, 12 karmablaadjes spinazie, 3 blaadjes Chinese kool, 1 blad boerenkool, 0,25 stronk broccoli, 1 stukje limoen en 1 stukje gember. En dat is dan alleen nog de Zen! Zo vond ik ook een mooi lijstje met de voedingswaarde van de Uzuma juices, om alleen maar te zeggen: kijk, dit is echt een goede keuze!

 • Rise: 95kcal
 • Aura: 88kcal
 • Fuse: 73kcal
 • Zen: 73kcal
 • Shine: 90kcal
 • Vibe: 78kcal
 • Karma: 110kcal

Dus: een Uzuma a day keeps the doctor away. Dé manier om in hectische tijden je gezondheid op peil te houden en je lichaam te verwennen met de noodzakelijke voedingsstoffen. Wel hangt hier een prijskaartje aan: een flesje Uzuma kost 3,50 euro. Wil je een pakket? Dan kost het fit-programma, waarbij je iedere dag twee flesjes Uzuma drinkt voor twee weken 98 euro. De verzending is gratis. Conclusie: voor 24,50 heb je iedere smaak een keer geproefd, dat is wel absoluut de moeite waard!

Uzuma, www.uzuma.nl

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

14664086101_a7a30cb1c6_o

 

Summary
Uzuma: ervaar de kracht van green juice
Article Name
Uzuma: ervaar de kracht van green juice
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

3 Reacties

 1. Ingeborg

  Hoewel ik mezelf best wel een fanatieke smoothie- en sappenmaker wil noemen, had ik de meeste smaakcombinaties van Uzuma nooit kunnen bedenken. Vooral de sappen met kolen lijken me bijzonder, en ook erg lekker. De prijs vind ik op zich best meevallen als je je bedenkt hoeveel groente en fruit er in 1 flesje zit, als je zelf sappen maakt kom je niet heel veel goedkoper uit. Een beetje jammer vind ik het wel dat de sappen van Uzuma niet biologisch zijn. Althans, dat heb ik nergens kunnen lezen, en de meeste producenten maken er duidelijk reclame mee als dat wel zo is. Dus correct me if I’m wrong 😉 Maar desalniettemin ga ik ze zeker uitproberen!

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Helemaal eens Ingeborg! En zeker het proberen waard… Biologisch of niet, gezond zijn ze zeker! En bio maakt natuurlijk ook weer duurder als de groente niet in het seizoen zijn, dus altijd afwegen… Misschien zou Uzuma een biologische seizoens-Uzuma kunnen introduceren ieder kwartaal?? Goed idee! 🙂

   Antwoord
 2. Manon

  Klinkt goed! Misschien dat ik ze allemaal wel een keertje probeer 🙂 Zo’n programma volgen zou ook leuk zijn, maar dat is inderdaad een beetje prijzig

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt