Print Friendly, PDF & Email

De maaltijdbox is hartstikke populair. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van zo’n box bomvol verse producten waarmee je 3 of meer heerlijke maaltijden kunt bereiden. En ook aan de vegetariër wordt gedacht: er is een ruime aanbod aan maaltijdboxen met uitsluitend vegetarische recepten. Deze blog staat helemaal in het teken van de vegabox: welke aanbieders zijn er, en welke past nu bij jou? Op Maaltijdbox.org vind je van alle boxen een uitgebreide review.

Wat is een maaltijdbox?
Allereerst even heel kort een introductie van het concept maaltijdbox. Een maaltijdbox is een box die je wekelijks thuisbezorgd krijgt. In deze box tref je alle benodigde ingrediënten voor een aantal maaltijden. Je kiest zelf het aantal maaltijden en het aantal personen. De belangrijkste voordelen van een maaltijdbox zijn:

 • Wekelijks nieuwe, gevarieerde en inspirerende recepten
 • Je hoeft niet steeds na te denken wat je gaat koken
 • Je hoeft minder vaak naar de supermarkt
 • Je ontdekt allerlei nieuwe producten en gerechten
 • De recepten staan snel op tafel (doorgaans binnen 30 minuten)

Welke vegaboxen zijn er?
In Nederland heb je een ruime keuze uit aanbieders van maaltijdboxen. Maar ook  voor de vegetariër is er keuze in overvloed. Veel aanbieders bieden namelijk ook een aparte vegabox aan. Hieronder behandelen we vier goede aanbieders van 100% vegaboxen: HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu en Beebox.

HelloFresh
HelloFresh is zonder twijfel de meest bekende maaltijdbox van Nederland. In het begin was er veel kritiek op het bedrijf. Mensen kwamen maar moeilijk van een abonnement af. Inmiddels is dat allemaal verleden tijd. HelloFresh doet enorm haar best om de abonnementen zo flexibel mogelijk te houden: jij bepaalt!

Voordelen HelloFresh

 • Wekelijk kiezen uit 5 verschillende vegetarische recepten.
 • Ruime keuze uit bezorgmomenten
 • Flexibel abonnement, opzeggen of wijzigen wanneer jij wilt
 • Ook geschikt voor 1 persoon

Marley Spoon
Marley Spoon wordt wel eens gezien als het broertje van HelloFresh. Ook Marley Spoon is een internationaal bedrijf dat actief is over de hele wereld. En ook Marley Spoon werkt met een flexibel abonnement waar je wekelijks zelf kunt kiezen uit vele recepten. Ten opzichte van HelloFresh oogt het allemaal een tikkeltje luxer, exclusiever en creatiever in de receptuur. Meer voor de foodies! 

Voordelen Marley Spoon

 • Elke week keuze uit 10 recepten, waarvan 4 vega-recepten
 • Tot 6 dagen voor bezorging je bestelling wijzigen of annuleren
 • Bezorgt in heel Nederland

Ekomenu
Ekomenu is een relatief nieuwe speler in maaltijdbox-land. Ekomenu is onderdeel van de welbekende biologische supermarkt Ekoplaza. Via Ekomenu.nl heb je wekelijks de keuze uit 8 verschillende “menu’s” waaronder een vegetarisch menu en een vegan menu. Bij Ekomenu ziet het er misschien niet allemaal zo gelikt uit als bij HelloFresh en Marley spoon, het is allemaal wel enorm transparant!

Voordelen Ekomenu

 • 100% biologisch (EKO-gecertificeerd)
 • Geen kunstmatige toevoegingen of e-nummers
 • De producten komen van de eigen (Hollandse) boeren
 • Koken met ingrediënten die passen bij het seizoen

Beebox
Beebox, inmiddels onderdeel van Willem&Drees, is ook een aanbieder van biologische maaltijdboxen. Daaronder valt ook de vegetarische Beebox. Deze zit wekelijks vol met biologische groenten, plantaardige vleesvervangers en zuivel. Inclusief recepten waarmee jij direct aan de slag kan!

Voordelen Beebox

 • Beebox is 100% biologisch en EKO-gecertificeerd
 • Alle producten zijn afkomstig van lokale biologische boeren
 • Bezorgd door een lokale “Beeboxer”: persoonlijk contact staat hoog in het vaandel
 • Je kunt hier je overige online boodschappen doen in de biologische webwinkel

Welke Vega-box past bij mij?
Zoals je wel kunt zien: voor de vegetariër is een ruim aanbod aan vegetarische foodboxen. Welke box past nu bij jou? De prijs zal in elk geval geen doorslag hoeven geven. Alle 4 boxen hebben een prijskaartje van nabij de €39 voor 3 maaltijden voor 2 personen.

Ik vind gemak en flexibiliteit het belangrijkst
Zijn voor jou gemak, flexibiliteit en snelheid de belangrijkste factoren? Dan zijn HelloFresh en Marley Spoon de beste opties voor jou. Het bestellen gaat hier enorm eenvoudig en via de website of App kan je heel simpel je bestelling wijzigen of annuleren. De producten worden per recept verpakt, en met de handige receptenkaarten weet je direct wat je moet doen. Om te bepalen welke van deze 2 het beste bij jou past kun je het beste even bij de recepten kijken. Zo heb je een beetje een idee welke vegetarische gerechten je kunt verwachten. HelloFresh is doorgaans iets meer doorsnee, Marley Spoon wat creatiever en dus soms ook wat ingewikkelder.

Ik wil een box met eerlijke producten
Vind jij daarentegen de afkomst van producten, transparantie en biologisch eten belangrijk? Dan ben je bij Ekomenu en Beebox weer aan het juiste adres. Beide aanbieders bieden een 100% biologische vegetarische maaltijdbox (EKO-gecertificeerd). De producten komen van echte, lokale Hollandse boeren, en zijn op een duurzame manier tot stand gekomen. Dus geen e-nummers of andere onnodige toevoegingen. Bij Ekomenu en Beebox heb je bijvoorbeeld ook bijna alleen te maken met producten van het seizoen.

Heb jij een maaltijdbox? Of denk je erover om er eentje te nemen? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht of via Facebook of Instagram! We horen jouw verhaal graag!

Summary
Welke vegetarische maaltijdbox past bij jou?
Article Name
Welke vegetarische maaltijdbox past bij jou?
Description
Op zoek naar een vegetarische maaltijdbox? Lekker makkelijk, vegetarische maaltijden met thuisbezorgd! Kies hier de box die bij jou past.
Author