Print Friendly, PDF & Email
4.7/5 - (4 stemmen)

Domaine le Clos de Caveau ‘Les Bateliers’ is afkomstig van een klein biologisch wijndomein in de Rhône van Frankrijk. Het is een stevige, leerachtige rode wijn gemaakt van 70% grenache en 30% syrah. Hij is lekker vol van smaak met veel uitbundig rood fruit, zalvend in de mond en met een lange afdronk. Zo’n wijn waar je warm van wordt van binnen. Juist om die reden combineert hij mooi met romige, aardse groenten, zoals onze groente van de maand: aardpeer. Heerlijk winters comfort food!

Domaine le Clos de Caveau
Domaine le Clos de Caveau is een onafhankelijk wijndomein van 20 ha gelegen op een uitloper van de Dentelles, 35 km ten noordoosten van Avignon. Gérard Bungener kocht het domein in 1976 van Stephen Spurrier en was een van de eerste wijnbouwers in de streek die volledig biologisch werkte. De huidige eigenaren van het landgoed zijn Henri en Janet Bungener, samen met hun twee kinderen, Rose en Louis.

Vinifcatie en druivensoort
In 1989 schakelt Domaine le Clos de Caveau over naar biologische landbouw. Van de wijngaarden maakt 14 ha deel uit van de appellatie Vacqueyras en 2 ha van Côtes du Rhône. De wijnstokken liggen op een hoogte van 200 meter en worden beschut door een omringend mediterraan bos. De druivenvariëteiten die gebruikt worden voor het produceren van ‘Les Bateliers’ zijn grenache (70%) en syrah (30%). Het 12 hectare tellende wijngaard ligt in de bergen van Vacqueyras. Een opvallende droge plaats met een bodem van klei en kalksteen.

Speciale wijntip uit het boek van De Hippe Vegetariër in samenwerking met Wine&Roses. Deze wijn kost 14,95 euro en is te koop in hun webshop.

Iedere maand zet De Hippe Vegetariër een groente van de maand in het zonnetje, met diverse recepten om je te inspireren en een bijpassende wijntip – gekozen in samenwerking met Wine & Roses – om hierbij te schenken.

Summary
Clos de Caveau ‘Les Bateliers’ uit de Rhône
Article Name
Clos de Caveau ‘Les Bateliers’ uit de Rhône
Description
Iedere maand zet De Hippe Vegetariër een groente van de maand in het zonnetje, met diverse recepten om je te inspireren en een bijpassende wijntip - gekozen in samenwerking met Wine & Roses - om hierbij te schenken.
Author