Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt een tegenstelling: je hebt weinig tijd, maar dan is slowcooking juist de oplossing… Hoe zit dat? Nu de zomervakantie voorbij is, pakken we ons drukke leventje weer op. Gezond eten staat daarbij hoog op de wensenlijst, want we hebben ons tijdens de vakantie een beetje laten gaan. Maar gezond koken kost tijd, wat nu? Bij slowcooking denk je niet direct aan snel, maar juist tijdrovend, toch? Niet dus: slowcooking is dé oplossing doordat je met minimale effort toch gezond kunt koken. Je hebt bijna geen omkijken naar je maaltijd, want de slow cooker doet al het werk. Ideaal!

Wat is slowcooking precies?
Bij slowcooking wordt een constante, relatief lage temperatuur aangehouden gedurende lange tijd, meestal enkele uren. Zo gaart je maaltijd traag en komen de smaken optimaal tot hun recht. Ideaal dus voor stoofpotjes, soepen of sauzen die lang moeten garen. Bij slowcooking gaat er geen vocht, vitamines en smaak verloren. Je hebt heel weinig vetstof nodig, groenten blijven lekker knapperig én je hebt geen omkijken naar jouw gerecht. Dus waar ga je voor: een heerlijke vegetarische rendang, een tomatensoep of een stoofpotje met jackfruit? Wat je ook kiest, het is lekker, gemakkelijk én boordevol smaak.

PFAS-vrij, da’s wel zo fijn
P…wat? De roep om het gebruik van PFAS in consumentenproducten terug te dringen, klinkt steeds luider. PFAS is een verzamelnaam voor een groep eeuwigdurende chemicaliën, die onder andere tijdens de productie van traditionele anti-aanbakpannen terechtkomen in de lucht, de grond, het drinkwater en in onze voedselketen. Gelukkig is er een PFAS-vrij en duurzaam alternatief voor alle soorten pannen, en nu ook voor slowcookers! Het Belgische merk GreenPan zet zich al 15 jaar in voor een PFAS-vrije wereld en introduceert nu een prachtige, duurzame én PFAS-vrije slowcooker. Daar gaat elk foodiehart sneller van kloppen!

De slowcooker van GreenPan combineert duurzaamheid met een oogstrelend design. Met dank aan het PFAS-vrije keramische ThermolonTM Volt antiaanbakoppervlak blijft de slowcooker bij een langdurige gaartijd vrij van aanbaksporen. Als bijkomend voordeel is elk verwijderbaar onderdeel vaatwasbestendig. Naast de slowcooker introduceert GreenPan ook een omnicooker, wafelijzer en contactgrill.

Heb jij een slowcooker in huis? En heb je daar wel eens mee gekookt? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd naar jullie favoriete gerecht!

 

Summary
Geen tijd om te koken? Go slow!
Article Name
Geen tijd om te koken? Go slow!
Description
Het lijkt een tegenstelling: je hebt weinig tijd, maar dan is slowcooking juist de oplossing… Hoe zit dat?
Author