We hebben nieuws! Het merk Henri, wat wij kennen van onze grote vega maaltijden test, is een samenwerking aangegaan met Picnic – de online supermarkt. Dit betekent dat naast grossiers en horecagroothandels ook kleinere consumenten zoals jij en ik nu met gemak kunnen gaan genieten van Henri. Picnic stuurde ons vijf kant-en-klare vega maaltijden van dit merk en natuurlijk hebben wij die uitvoerig getest. Vandaag vertellen wij jullie meer over Henri en zijn vega(n) maaltijden!
Henri – de kok voor de chef
Wat begon in een ‘proefkelder’ aan de Mozartlaan in Drunen, groeide uit tot een groot producent van koelverse soepen, sauzen en maaltijden. Henri is de helpende hand in zowel de professionele als amateuristische keuken. Met hun assortiment nemen zij het tijdrovende deel in het kookproces uit handen en maken zij koken gemakkelijker. Het familiebedrijf, wat tegenwoordig wordt gerund door de tweede generatie ‘Henri’s,’ werkt met veel plezier & enthousiasme aan de lekkerste producten. Een van deze producten zijn de kant-en-klare vega maaltijden. Nu verkrijgbaar bij Picnic!
Kant-en-klare vega(n) maaltijden
Wij ontvingen van Henri vijf kant-en-klare vega(n) maaltijden: Wortel stamppot met piccalilly, Hollandse ovenschotel groentegratin, pasta mascarpone, quinoa met Thaise kokoscurry en Henri’s nieuwste creatie: vegan parelcouscous! Vandaag in onze ‘getest’ meer over deze maaltijden. Waar zijn ze van gemaakt, wat zit er in en welke is onze favoriet? Je leest het hier!

Wortel stamppot met piccalilly
Normaal gesproken ben ik niet zo’n trouwe aanhanger van de Nederlandse keuken, maar deze maaltijd was echt heel lekker! Geen pap, maar een stamppot met verschillende texturen. Ook wel eens lekker voor de verandering. Daarnaast is er de piccalilly wat de ‘saaie’ stamppot omtovert tot een wat meer culinair hoogstandje. Deze stamppot is gemaakt van wortelstamppot (78%) (aardappel (50%), wortel (25%), ui, melk, zonnebloemolie, water, zout, kruiden en specerijen), wortel (13%), piccalilly (8%) (water, suiker, bloemkool (14%), azijn, komkommer (10%), zilveruitjes (6%), ui, wortel (4%), paprika, tapiocazetmeel, kruiden en specerijen, selderij, mosterd, zout) en pijnboompitten (1%). 1 maaltijd (450 g) bevat 398 kcal, 2,3 g verzadigd vet, 2,9 g zout en 6,8 g eiwitten.

Hollandse ovenschotel groentengratin
Een groentengratin met Noord-Hollandse oude Goudse kaas. Niet verkeerd, maar geen maaltijd die er bovenuit springt. De groenten hebben hun textuur na het verwarmen behouden, maar zijn naar onze meningen niet voldoende gekruid. Een redelijk lichte maaltijd gemaakt van een groentenmix (47%) (snijboon (24%), broccoli (24%), waspeen (24%), bloemkool (24%), water, olijfolie, zout), aardappel (31%), gratin (20%) (water, Goudse kaas (23%), room, gemodificeerd maïszetmeel, kruiden en specerijen (selderij), zout, knoflook), Goudse kaas (2%), roze peper (0,01%). 1 maaltijd (450 g) bevat 396 kcal, 11,3 g verzadigde vetzuren, 3,2 g zout en 14,4 g eiwitten.

 

Pasta mascarpone
Dit is zo’n gerecht waar je echt zin in moet hebben. Gekookte penne met een romige, zoete tomatensaus en wat olijven. Niet heel uitgesproken qua smaak en na een aantal happen nogal wee. Deze pasta mascarpone is gemaakt van gekookte penne (43%) (water, tarwegries, scharrel kippenei, raapzaadolie, zout), mascarponesaus (33%) (tomaat (45%), room, water, tomatenpuree (5%), suiker, maïszetmeel, zout, olijfolie, voedingszuur (citroenzuur), gistextract, knoflook, peper), courgette (16%), salsa rosso (6%) (ui (48%), tomaat (17%), tomatenpuree (8%), knoflook (4%), citroensap, peterselie (1,8%), peper, zout, Spaanse peper, paprika extract, water, mosterdzaad, natuurzaijn, specerijen, natuurlijk kruidenaroma), olijven (2%) en zout. 1 maaltijd (450 g) bevat 631 kcal, 12,7 g verzadigde vetzuren, 1,7 g zout en 16,2 g eiwitten.

 

Quinoa met Thaise kokoscurry
Het meest kruidige gerecht van deze vega(n) maaltijden. De gekookte quinoa met een verrassende combinatie aan groenten en een saus op basis van kokosmelk en sperziebonen is pittig en ietwat zout van smaak. Een prima maaltijd! De maaltijd is gemaakt van Thaise kokoscurry (56%) (sperziebonen (23%), water, kokosmelk (15%) (kokosnootextract, water, voedingszuur (citroenzuur)), wortel, witte kool, sojabonen, aduki bonen (6%), ui, kruiden en specerijen (selderij), citroengras (0,7%), tapiocazetmeel, sojasaus (water, sojabonen, zout, azijn), raapzaadolie, zout, knoflook), quinoa salade (43%) (water, quinoa (17%), tomaat, (13%), maïs (11%), olijfolie, ui, wortel, paprika, citroensap, zout, kruiden en specerijen) en rode peper (1%). 1 maaltijd (450 g) bevat 488 kcal, 8,9 g verzadigde vetzuren, 3,83 g zout en 12,2 g eiwitten.

 

Vegan parelcouscous
Een lichte parelcouscous maaltijd met een tomaat-auberginesaus die smaakt naar tomatensoep. Niet een heel bijzondere maaltijd, maar ook zeker niet verkeerd. Deze maaltijd is gemaakt van parelcouscous (44%) (water, tomaat (19%), parelcouscous (19%) (tarwe), courgette (8%), aubergine (7%), paprika (4%), ui, gedroogde tomaat, raapzaadolie, tomatenpuree, kappertjes (0,8%), zout, kruiden en specerijen, basilicum (0,5%) knoflook, suiker, azijn, zonnebloemolie), Sugo di Melanzane (40%) (tomaat (67%), aubergine (13%), olfijolie, ui, artisjok, water, tomatenpuree, rietsuiker, zout, tapiocazetmeel, knoflook, kruiden en specerijen), paprika (9%), courgette (7%) en zonnebloemolie. 1 maaltijd (450 g) bevat 326 kcal, 1,3 g verzadigde vetzuren, 3,1 g zout en 9 g eiwitten.

Al met al…
Prima maaltijden voor een ‘kant-en-klaar’ avondje. Benieuwd geworden naar deze vega(n) maaltijden? Deze zijn nu te bestellen bij Picnic!

Heb jij een van deze kant-en-klare vega maaltijden van Henri geprobeerd? Welke lijkt jou het lekkerst? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Getest: Vega maaltijden van Picnic x Henri
Article Name
Getest: Vega maaltijden van Picnic x Henri
Description
We hebben nieuws! Het merk Henri is een samenwerking aangegaan met Picnic - de online supermarkt. Vandaag meer over dit merk en zijn vega(n) maaltijden!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!