Print Friendly, PDF & Email

Mijn favoriete onderdeel van de decembermaand? Je raadt het natuurlijk al: koken voor lieve vrienden en familie, eten (x 10) en wijn drinken. Maar dat betekent ook dat ik wil dat mijn kersttafel er flitsend uit ziet, want dan smaakt het eten nóg beter. Denk aan mooie bolle wijnglazen, glinsterende kaarsenhouders, sierlijke onderborden, crèmekleurige schaaltjes en zilveren bestek. Daar word ik gelukkig van! Dit jaar dook ik de Iittala-collectie in om inspiratie op te doen. Echt een feestje, want je kan ieder item met elkaar combineren voor jouw perfecte kersttafel. Mix & match!

IMG_5025Tijdloos en creatief puzzelen
Iittala is zo’n designmerk dat ik al jaren volg. Ik bewonder het servies iedere kerst bij mijn oom thuis, heb mijn oma ooit een uniek sherry-glaasje (uit de Ultima Thule serie) gegeven voor sinterklaas, maar heb nog nooit de stap genomen het zelf aan te schaffen. Dit jaar ben ik voor het eerst vol goede moed de gloednieuwe Iittala winkel bij mij om de hoek ingestapt: het is geen merk waarvan je in één keer een achtdelig servies in huis haalt (daarvoor is het voor mij net iets te duur), maar des te leuker dat je kan blijven ‘sparen’ en het ook perfect kan combineren met je huidige servies. Of je nu in één keer een compleet setje koopt voor twee personen of alleen je favoriete onderborden of dessertschaaltjes, daarna kan je blijven aanvullen want bij Iittala raakt niets uit de mode. Je kan het servies zien als een puzzelwerk op jouw tafel waarin je al je creativiteit kwijt kan. Genieten!

Het Iittala verhaal
Wat ooit begon als een glasfabriek in Iittala, Finland, is nu het bekende designmerk dat al generaties lang als doel heeft essentiële objecten te vervaardigen die het dagelijks leven van mensen verrijken op het gebied van koken, tafelen en decoreren. Kwaliteit, schoonheid en functionaliteit staan bij Iittala voorop. Iittala vindt dat objecten onderscheidend, combineerbaar en Iittala - Kastehelmi onderbordmultifunctioneel moeten zijn en dat kwaliteitdesign een leven lang moet meegaan. Daarom creëert Iittala niet zo maar mooie objecten, maar tijdloos design dat nooit wordt weggegooid. De Iittala collectie bestaat dus niet alleen uit nieuw design, maar ook uit producten die al ruim 80 jaar op de markt zijn. Want kwaliteit raakt niet uit de mode, en met hun combinability mix en match je oud en nieuw door elkaar tot een perfecte combinatie – zelfs met je huidige servies! Zo kan je met Iittala net die vernieuwende touch aan je tafel geven, zonder dat je een heel nieuw servies nodig hebt.

Mijn Iittala collectie
Als je houdt van opvallend, kleurrijk servies dan kan je bij Iittala je hart ophalen. Iittala heeft echt de leukste collectie met illustraties van vossen, uilen, pauwen en meer bijzondere dieren. Ook Iittala - Sarjaton Letti schaaltjehebben ze prachtig glazen servies dat in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar is, met van die karakteristieke Iittala-bubbeltjes erin waardoor het een mooie structuur heeft. Zelf houd ik het meest van ingetogen servies met subtiele details waarop het eten de hoofdrol speelt en de kleuren van het eten extra opvallen. Daarom heb ik gekozen voor het Kastehelmi onderbord dat iedere kersttafel direct allure geeft maar ook daarna ideaal te gebruiken is om bijvoorbeeld hapjes op te serveren. Op dit bord plaats ik het Sarjaton Metsa bord, een dinerbord in al zijn eenvoud maar met verfijnde handgetekende pijltjes erop die net het verschil maken. Tot slot om mijn mix & match af te maken heb ik hierbij gekozen voor het crèmekleurige Sarjaton Letti schaaltje waarop de pijlstructuur van het bord voelbaar is gemaakt. Oelala mijn kersttafel wordt chique dit jaar!

Iittala - Sarjaton Metsa bord

IMG_5037

De oranje kleur van mijn homemade pompoensoep knalt eruit!

Iittala is te vinden in Amsterdam op de Leidsestraat 30 en de Van Baerlestraat 76. Daarnaast is er ook een Iittala winkel in Den Haag, Rotterdam en Utrecht, en vind je veel Iittala items in de Bijenkorf. Meer informatie over de verkooppunten? Klik hier.

Ben jij benieuwd geworden naar Iittala? Ga jij mixen en matchen, of heb je al een paar mooie items? Laat me jouw verhaal weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
Iittala: op de kersttafel + WINACTIE
Article Name
Iittala: op de kersttafel + WINACTIE

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!