Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek ‘Bonen erwten linzen’ is geschreven door Jenny Damberg. In dit boek staan peulvruchten in de spotlight, en dat is niet voor niets. Peulvruchten zijn namelijk een van de meest veelzijdige ingrediënten die je maar in je keukenkastje kunt hebben staan. Kikkererwten tover je om tot curry en van witte bonen maak je een dip met dille en truffel. Vandaag vertellen wij jullie meer over ‘Bonen erwten linzen’!

Bonen, erwten, linzen
Het kookboek ‘Bonen erwten linzen’ is niet zomaar ontstaan, maar is het resultaat van een verhuizing. Door al het geklus in haar nieuwe huis, had auteur Jenny weinig ruimte om eten op te bergen. En tijd om te koken? Vergeet het maar. Gelukkig waren er bonen. Deze ingeblikte peulvruchten namen maar weinig plaats in, vulde goed en waren bovendien ook nog eens heel goedkoop. Jenny begon zich steeds meer te verdiepen in peulvruchten en bleek hiermee veelzijdig, gezond en onwijs lekker te kunnen koken! Ze besloot haar kennis en recepten te verzamelen en bundelde ze tot een boek: Bonen erwten linzen!

Recepten
‘Bonen erwten linzen’ bevat 60 zeer diverse recepten, met zowel vlees en vis als vegetarisch en vegan. Er zijn recepten voor dips, salades, omeletjes, sauzen, curry’s en nog veel meer! Wat wij fijn vinden aan de recepten in dit boek, is dat ze allemaal herkenbare ingrediënten bevatten. Dit betekent dat een bezoekje aan je vaste buurtsuper volstaat en dat je niet allerlei winkels af hoeft op zoek naar het juiste ingrediënt. Wat verder gezegd kan worden over de recepten is dat deze over het algemeen in porties van 4 komen, een niet al te lange ingrediëntenlijst bevatten en dat de bereidingswijzes duidelijk zijn omschreven.

Lay-out
Het boek begint met een korte introductie over de verschillende soorten bonen, in wat voor gerechten je ze gebruikt en hoe je ze moet bereiden. Hoe week, kook en ontkiem je? Dat wordt in dit onderdeel toegelicht. Hierna volgen de 60 diverse recepten, die overigens niet onderverdeeld zijn in categorieën. Bijna ieder recept bestaat uit 2 pagina’s: 1 voor de afbeelding en 1 voor het recept. Over het algemeen heeft dit boek een strakke maar kleurrijke lay-out.

Al met al…
… is dit kookboek erg handig voor als je je wat meer wilt verdiepen in peulvruchten. Want het is echt zo: met peulvruchten kun je onwijs veel! (En kan je ook nog eens heel veel centjes besparen…)

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Bonen erwten linzen
Jenny Damberg
Uitgeverij: Becht

Summary
Kookboek: Bonen erwten linzen
Article Name
Kookboek: Bonen erwten linzen
Description
Kikkererwten tover je om tot curry en van witte bonen maak je een dip met dille en truffel. Vandaag vertellen wij jullie meer over 'Bonen erwten linzen'!
Author