Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Broodbijbel is hét naslagwerk voor de broodliefhebber! Aan de hand van heldere instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto’s neemt Meester Boulanger en zeer gepassioneerde broodbakker Hiljo Hillebrand je mee in de wereld van het brood. Alle belangrijke basistechnieken komen aan bod met daarnaast handige tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. Van chocoladebroodjes tot brioche en van Canadees graan tot appeldesem. De ruim 100 ambachtelijk recepten laten je zien dat de verscheidenheid aan broden oneindig is!

Hiljo Hillebrand
Hillebrand is opgegroeid in de bakkerij en realiseerde de hoogst haalbare onderscheiding in het bakkersambacht: hij werd benoemd tot Meester Boulangier en heeft zijn eigen broodlijn ontwikkeld. Zijn visie en wereldklasse op het vakgebied maken Hiljo een expert in het bakkersvak. Hij kent de fijne kneepjes van het vak en weet als geen ander hoe je de perfecte korst, de beste structuur en de mooiste authentieke smaken kunt creëren.

Geen broodmachine nodig
Voor het maken van de broden die aan bod komen in de Broodbijbel, is geen broodmachine nodig. Het boek is opgedeeld in de volgende hoofdstukken: How-to’s, basisrecepten, basisbroden, zuurdesembroden, kleine broodjes, feestbroden, Franse broden, Duitse broden, Italiaanse broden, Engelse broden en tot slot de wereldbroden. Keuze genoeg en voor iedereen wat wils dus. Het hoofdstuk basisrecepten vormt de basis voor het laten slagen van het bakken van verschillende broden, met variaties erop. In dit hoofdstuk vind je handige basisrecepten die je regelmatig nodig zult hebben, zoals wieks voor een glanzende broodkorst en banketbakkersroom voor het vullen van roomkoeken en pain au raisin. Ook worden er een paar handige technieken uitgelegd waardoor het konfijten van citrus en het klaren van boter, ‘appeltje eitje’ wordt!

Recepten
Het water loopt je letterlijk in de mond bij het zien van de prachtige foodfoto’s. De bruingebakken, glanzende korsten van bruine kaneelbolletjes, suikerbrood, witbrood, roggebrood: echt heerlijk. De uitwerking van de recepten is heel helder en overzichtelijk. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe de broden te maken zijn, waardoor het zeer gemakkelijk na te maken is en je binnen no-time een prachtig bruin gebakken brood weet na te maken.

Lay-out
De lay-out van de recepten in de Broodbijbel is prachtig, overzichtelijk en zeer smakelijk vormgegeven. De combinatie van de professionele foto’s met de gedegen uitleg van de ingrediëntenlijst en de stappen voor de uitwerking van de recepten zijn eenvoudig en zeer goed te volgen.

Al met al…
Is de Broodbijbel een bakboek voor broodliefhebbers die graag thuis in hun eigen keuken aan de slag gaan met verschillende soorten deeg. Van zuurdesembroden, bolussen, uienkruiers, paassaffraanaanbrood, tulband tot driekoningenbrood. Een overheerlijk en praktisch bakboek waar het water van in je mond loopt en je goed met uit de voeten kan voor het bakken van de meest smaakvolle, feestelijke, alledaagse broden.

Broodbijbel
Auteur: Hiljo Hillebrand
Uitgeverij: Carerra
ISBN: 9789048 834839
Prijs: €29,99

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

 

 

Summary
Kookboek: Broodbijbel
Article Name
Kookboek: Broodbijbel
Description
Broodbijbel is hét naslagwerk voor de broodliefhebber! Aan de hand van heldere instructies en duidelijke stap voor stapfoto's neemt Meester Boulanger en zeer gepassioneerde broodbakker Hiljo Hillebrand je mee in de wereld van het brood.
Author