Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek Celebrating India is een initiatief van het bedrijf Indian Cooking Classes, waar wij vorig jaar een Indiase kookcursus hebben gevolgd (zie hier de gerechten die we toen maakten). Chef Meenu Gupta neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de heerlijke curry’s en geurige specerijen van India. Zelf ben ik gek op alles wat met de Indiase keuken te maken heeft, dus dit boek komt goed van pas!

Meenu Gupta
Meenu Gupta is geboren en getogen in India. In 1999 is zij met het gezin naar Nederland verhuisd. Haar ware passie is koken, zo tovert ze elke keer nieuwe gerechten van over de hele wereld op tafel voor haar familie en vrienden. Tijdens haar jeugd in India is deze passie voor keuken er met de paplepel (of met het naanbrood) ingegoten. Haar moeder kan geweldig vegetarisch koken en gelooft dat een belangrijk ingrediënt voor elk gerecht liefde is. Met eten, en alles in het leven, is het zo dat wat je erin stopt je ook weer terug krijgt. Vandaar dan Meenu altijd kookt met passie uit het hart. Met het kookboek Celebrating India hoopt zij deze passie voor Indiaas eten met andere mensen te kunnen delen.

Recepten
De Indiase keuken is bij vegetariërs vooral geliefd vanwege de smaakvolle curry’s en diverse specerijen. In Celebrating India vind je de recepten van heerlijke en makkelijk te bereiden Indiase gerechten. Deze zijn opgedeeld in drie hoofdgroepen: voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Het grootste gedeelte is vegetarisch, maar er staan ook enkele vlees- en visrecepten in. Mijn absolute favoriet uit de Indiase keuken is Palak Paneer, oftewel Indiase kaas met spinazie. Ook een goede kom dahl zal mij nooit vervelen. Verder staan er ook hele originele gerechten in het kookboek, zoals kaas tosti’s met mais en spinazie en ananasyoghurt met dadels. Wat ik wel mis is het recept voor standaard naanbrood, wat voor mij niet weg te denken is bij een goede curry.

Lay-out
Het kookboek heeft een paperback kaft en een eenvoudige uitstraling. De voorkant is wit met een aantal groenten en kruiden. Op de eerste bladzijde is een korte inleiding te lezen over de Indian Cooking Classes en vervolgens is de inhoudsopgave te zien. Er staat verder geen verhaal in over de Indiase keuken, verdere achtergrondinformatie of kooktips, wat ik wel een beetje mis. Het boek bevat 31 recepten die zowel in het Nederlands als in het Engels te lezen zijn. Wat erg fijn is aan de eenvoudige opbouw, is dat het overzichtelijk is. Per recept is een duidelijke afbeelding, een ingrediëntenlijst en de stap-voor-stap bereidingswijze te zien.

S & M Indian Cuisine kookcursus
Leer tijdens deze kookcursus zelf een aantal verrukkelijke Indiase gerechten bereiden, speciaal uitgekozen door de chef Meenu Gupta. De recepten die in de kookcursus aan bod komen, zijn niet moeilijk om te maken. Ideaal dus voor thuis! Niet alleen voor de beginner, maar ook voor de gevorderde kok zijn er mogelijkheden. Je kunt je namelijk opgeven voor het beginnersniveau of gevorderdenniveau, waar de moeilijkheidsgraad van de gerechten is afgestemd op het gekozen niveau. In beide cursussen wordt er een variatie aan verschillende Indiase gerechten bereid, waaronder Indiase drank, salade, snacks & voorgerechten, dips & chutneys, hoofdgerechten, Indiaas brood en Indiase nagerechten. Benieuwd geworden naar de Indiase kookcursus? Bekijk hier het programma en de prijslijst.

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Celebrating India
Meenu Gupta
Uitgeverij: Indian Cooking Classes

Summary
Kookboek: Celebrating India
Article Name
Kookboek: Celebrating India
Description
Chef Meenu neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de heerlijke curry's & specerijen van India. Benieuwd naar 'Celebrating India'? Lees hier onze review.
Author