Kookboek: Green Yourself
Lauren Kreijger

Kookboek: Green Yourself

donderdag 27 juni 2019
In 2013 combineerde Brenda Bas haar passie voor vitale voeding en haar opleiding als coach. Dit leidde tot het oprichten van Green Yourself. Brenda begeleidt mensen met gedragsverandering, geeft workshops over vitale voeding en heeft zich gespecialiseerd in het werken met een hogesnelheidsblender. Met haar boek Green Yourself laat zij zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je vitaliteit kunt verhogen met meer groente en fruit bij je dagelijkse menu.

Green Yourself
'Verhoog je vitaliteit door meer verse groente en fruit op je dagelijkse menu te zetten'. Dit doe je volgens haar met behulp van de hogesnelheidsblender. Vitale voeding en de hogesnelheidsblender spelen een grote rol in dit boek. Beide onderwerpen worden dan ook uitgebreid toegelicht in de intro. 'Door net als Brenda een hogesnelheidsblender te gebruiken voor het verwerken van groente en fruit, werk je snel en efficiënt en behoud je zowel de voedingsstoffen als de groente- en fruitvezels die zo belangrijk zijn voor je darmen.' Van een groene smoothiebowl met wilde kruiden tot blueberry frozen yoghurt, Green Yourself geeft ons 85 recepten, gemaakt met behulp van de hogesnelheidsblender.Recepten
De 85 recepten zijn onderverdeeld in 9 categorieën: smoothies, boosters & bowls; soepen - warm & koud; sauzen; snacks, dips & spreads; salades & dressings; zuivelvrije melk & room;  favoriete baksels; ijs & desserts en kids first. Ik kom onder andere recepten tegen voor een havermout-matchabowl, carrot cake balls en key lime pie. Niet wat ik had verwacht van een kookboek gebaseerd op de hogesnelheidsblender. Opvallend aan de recepten is dat deze zowel in ingrediënten als bereidingswijze kort is. Hieruit kan ik alleen maar opmaken dat de recepten gemakkelijk te bereiden zijn. Een geschikt kookboek voor iedereen met een hogesnelheidsblender.Lay-out
Wat betreft lay-out is er gekozen voor foto's die het boek ondersteunen. Afwisselend met groente, fruit, natuur en natuurlijk Brenda in de tuin, laten deze foto's zien dat we hier echt een 'green' boek in onze handen hebben. Vrijwel elk recept wordt bijgestaan door een mooie foto, een korte intro en een gemakkelijk en snel te bereiden recept.

Al met al..
Een interessant kookboek om doorheen te gaan. Mocht je erg geïnteresseerd zijn in vitale voeding, de hogesnelheidsblender zelf en hier één van in huis hebben staan (of een willen aanschaffen), dan kan ik je dit boek zeker aanraden.

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Green Yourself
Brenda Bas
Uitgeverij: Fontaine uitgevers

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.