Print Friendly, PDF & Email

Het groente boekje – Nieuwe ideeën voor koken met groente en fruit is geschreven door Nadia Zerouali & Samuel Levie. Een duo dat erg bekend is in de food sector. Nadia is kookboekenschrijver en tv-presentator bij BinnensteBuiten en Samuel is worstenmaker bij Brandt & Levie en oprichter van het Food Cabinet. Samen hebben ze hun krachten gebundeld en dit nieuwe kookboek ontwikkeld: Het groente boekje!

Het groente boekje
‘Meer groente en fruit eten is beter voor je gezondheid, beter voor de wereld en gewoon ontzettend lekker!’ Dat is waarom Nadia en Samuel besloten een boekje te schrijven: Het groente boekje! In dit boek spelen groente en fruit de hoofdrol. Met behulp van ruim 65 recepten laten zij zien hoe eenvoudig het is om groente de basis van je maaltijd te maken. Proef de diversiteit van de verschillende groente- en fruitsoorten met de recepten van Het groente boekje!

Recepten
Zoals we hierboven al vertelden, bevat Het groente boekje ruim 65 recepten met groente en fruit. Deze recepten zijn onderverdeeld in de verschillende bereidingscategorieën: gekookt, gebakken, gehusseld, geroosterd, geperst, gefermenteerd, gefrituurd en gestoomd. Hiermee wordt getoond dat groente en fruit niet alleen maar bijgerechten hoeven te zijn. Geloof je me niet? Kijk dan eens naar de recepten hieronder!

Lay-out
Dit kookboek is klein van formaat, maar heeft behoorlijk wat inhoud. Informatie over de seizoenen, verspillingsvrij koken en een heleboel recepten. Dat is wat je kan vinden in Het groente boekje! Ieder recept in dit kleurige kookboek is voorzien van een kleine inleiding, een prachtige foto en natuurlijk een smakelijk recept. Wat misschien wel even wennen is, is de opbouw van dit recept. Want deze is namelijk geschreven in een soort verhaalcontext. Erg belangrijk hierbij is dat je voor het koken eerst eens even goed het recept doorleest. We willen natuurlijk geen tussenstappen overslaan!

Al met al…
Het groente boekje is een leuk en handig boekje voor als je meer wilt koken met groente en fruit. In dit boekje vind je namelijk naast een aantal heerlijk recepten, ook informatie over de verschillende seizoensgroente en -fruit en leer je hoe je zo verspillingsvrij mogelijk kan koken! Oftewel, dit kookboekje draagt bij aan jouw gezondheid én het milieu!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Het groente boekje
Nadia Zerouali & Samuel Levie
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar

Summary
Kookboek: Het groente boekje
Article Name
Kookboek: Het groente boekje
Description
Dit kookboek is klein van formaat, maar heeft behoorlijk wat inhoud: Het groente boekje. Leuk en handig voor als je meer wilt koken met groente en fruit!
Author