Print Friendly, PDF & Email

Made by Ellen is het eerste kookboek van Ellen van Duijn: blogger (madebyellen.com), receptontwikkelaar en foodfotograaf en -stylist. Met een chefkok als moeder en een gastheer-sommelier als vader, is Ellen opgegroeid met lekker en vers eten. Er stond nooit maar één soort groente op tafel en haar moeders gravad lax en curry’s waren om je vingers bij af te likken. In kookboek Made by Ellen deelt Ellen echter ietwat andere recepten. Recepten van gerechten die wél heel lekker zijn, maar niet al te veel tijd kosten. Lees hier meer over dit prachtige kookboek!

Made by Ellen
In Made by Ellen laat Ellen ons zien dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Bakken, stomen, roken, iedereen kan het! Maar, onthoud 1 ding tijdens het koken: kijken, voelen en proeven is key. Made by Ellen bevat een behoorlijke hoeveelheid recepten, onderverdeeld in de verschillende kooktechnieken. Ellen leert ons roosteren, stomen, koken, grillen, pocheren, roken, bakken, inleggen, poffen en mixen!

Recepten
De recepten in dit boek zijn gebaseerd op kooktechnieken. Wil je leren stomen? Dan maken we groentedumplings. Liever leren roken? Wat dacht je van een gerookte bietensalade! Iedere kooktechniek bevat meerdere recepten. Niet alle recepten zijn vegetarisch, maar het idee achter dit boek is dan ook om deze voor iedereen toegankelijk te maken. Of je nou een vegetariër, veganist of flexitariër bent. In dit boek zorgen eenvoudige kooktechnieken en nét even andere ingrediënten voor heerlijke, toegankelijke en verrassende gerechten waar iedereen van kan genieten.

Lay-out
Het boek begint met een inleiding, waarin Ellen zichzelf voorstelt en met ons deelt wat zij (bijna) altijd in huis heeft. Ook lees je er een korte kooknotitie, waarin je informatie vindt over hoeveelheden, combinaties, ovenstanden, bereidingstijden en nog veel meer! Wat volgt zijn de kooktechnieken en recepten. Als inleiding van ieder hoofdstuk wordt de bijpassende kooktechniek kort toegelicht. Daarna volgen heerlijke recepten, die wederom worden ingeleid met een korte introductie. Vanzelfsprekend is ieder recept voorzien van een smakelijke foto 😉

Al met al…
Made by Ellen is een leuk geschreven, leerzaam boek met onwijs veel smakelijke en mooie gerechten. Al met al is dit een kookboek dat wij allemaal maar al te graag aan onze collectie kookboeken zouden willen toevoegen!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Made by Ellen
Ellen van Duijn
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046825433
Prijs: €25.99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
Kookboek: Made by Ellen
Article Name
Kookboek: Made by Ellen
Description
In Made by Ellen laat Ellen ons zien dat koken helemaal niet moeilijk is. Bakken, stomen, roken, iedereen kan het! Lees hier meer over Made by Ellen!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!