Print Friendly, PDF & Email

Robin Seuren, auteur van Mindmap cooking, is een gedreven jonge vrouw met passie voor voeding en gezondheid. Via haar eigen praktijk Van Natura houdt zij zich bezig met een tal aan activiteiten: Lezingen, kookworkshops, een kinderkookcafé en kinderfeestjes. Daarnaast geeft ze professioneel voedingsadvies. Tussen al deze activiteiten door vond Robin de tijd een boek te schrijven: Mindmap cooking!

Mindmap cooking
‘Groenten verdienen de hoofdrol op ons bord!’ – Robin Seuren. Het boek Mindmap cooking laat ons zien hoe wij dit kunnen doen: met behulp van mindmappen! Eerst focus je je op één groente en van hier ga je verder. Je bedenkt wat je allemaal met de groente kan maken. Neem bijvoorbeeld de wortel als hoofdingrediënt. Wat zou je hiervan kunnen maken? Denk aan carrot-cakemuffins, regenboogknakwortels en wortelspaghetti met gehaktuiltjes. Allemaal kinder-proof recepten die terug zijn te vinden in Mindmap cooking!


Recepten
De recepten in Mindmap cooking zijn gebaseerd op een bepaalde groente. Robin heeft hierbij gekozen voor de volgende 12 groenten: witlof, bloemkool, broccoli, spruiten, tomaat & paprika, courgette, pompoen, rode bieten, wortelen, zoete aardappel, knolselderij en paddenstoelen & champignons. Vanuit deze groenten heeft zij telkens 5 à 6 recepten ontwikkeld. Deze recepten zijn duidelijk gericht op kinderen. De gerechten zijn eenvoudig te maken, zodat zelfs de kleinste mee kunnen helpen. Ga samen met je kleintje aan de slag met Groene kabouterpizza’s of bouw samen jullie eigen Pink-panter burgers. Hoe leuk!

Lay-out
Ieder hoofdstuk begint met een mindmap. Wat voor groente is het? Wat zijn de voedingseigenschappen? Hoe functioneert het in een gerecht? Wat kan je ermee maken? Dit zijn slechts een aantal vragen waar de lezer antwoorden op krijgt. Vervolgens krijg je de recepten. Ieder recept begint met een korte introductie en is voorzien van een foto van het gerecht. Leuk is dat bij de meeste recepten een kopje ‘Koken met kinderen’ staat. In dit kopje geeft Robin tips om je kindje te betrekken bij het koken, want koken is leuk! En natuurlijk heel leerzaam. Zo zal het voor je kind later vanzelfsprekender worden om gezonde keuzes te maken

Al met al…
Een leuk boek waarmee zowel ouder als kind worden voorzien van lekkere en gezonde recepten.

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Mindmap cooking
Robin Seuren
Uitgeverij: Het Boekenschap
ISBN: 9789492723543
Prijs: €32.50

Summary
Kookboek: Mindmap cooking
Article Name
Kookboek: Mindmap cooking
Description
'Groenten verdienen de hoofdrol op ons bord!' - Robin Seuren. Het boek Mindmap cooking laat ons met leuke recepten zien hoe wij dit kunnen doen!
Author