Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch en simpel koken met Nederlandse producten, dat doe je met het boek Lekker lokaal, geschreven door Laura de Grave! In dit boek vertelt zij waar je de beste producten bij jou in de buurt kunt vinden én hoe je daar vervolgens de lekkerste vegetarische gerechten van kan maken. Lees hier meer over Lekker lokaal!

Lekker lokaal
´Nederland is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten, als je weet wat er verbouwd wordt en wat je ermee moet doen.´ In Lekker lokaal vertelt Laura aan de hand van weetjes, tips en heerlijke recepten hoe je meer én lekker lokaal kan koken. Lokaal eten heeft behoorlijk wat voordelen. Niet alleen is de kwaliteit van het product vele malen beter, ook hou je hierdoor rekening met mens en milieu. Het boek bestaat eigenlijk uit maar twee categorieën. Een bestaande uit weetjes en tips en de ander uit 46 prachtige recepten. Afsluitend met adresjes waar ook jij voortaan jouw lokale producten kan halen. 😉

Lay-out
Een van de pijlers uit het boek Lekker lokaal is ‘simpel’: waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dat is waarom de recepten, maar ook de foto’s hiervan, geen onnodige toevoegingen bevatten. Wat daarentegen wel als extraatje is toegevoegd, zijn prachtige foto’s van het Nederlandse landschap en tekeningen van fruit, groenten, kruiden en granen. Voortaan onderscheid jij met gemak een gierst van een teff plant! Niet alleen een leuke, maar ook een handige toevoeging!

Recepten
Zoals ik hierboven al een beetje verklapte, bevatten de recepten geen ellenlange ingrediëntenlijsten. En gelukkig maar. Want zolang een ingrediënt niet echt een toevoeging is, waarom dan eigenlijk toevoegen? Wat ik leuk vind om te zien is dat Laura in dit boek echt de oud-Hollandse keuken in gedachten heeft gehouden. Denk aan de wortel-worstenbroodjes, pompoenpoffertjes én ‘kibbeling’ van bloemkool. Die ga ik binnenkort zeker allemaal maken! De recepten zijn overigens niet onderverdeeld in eetmomenten, maar dat maakt het eigenlijk ook wel weer leuk. Zo spring je van ontbijt, hup het dessert in.

Al met al…
Al met al vind ik Lekker lokaal een onwijs leuk en informatief kookboek! Het bevat lekkere en simpele recepten (waar ik dol op ben) en heeft mij echt wat meer geleerd over lokaal eten en duurzaamheid. Dat wordt binnenkort een bezoekje brengen aan de boerenmarkt! 😀

Ben jij benieuwd geworden naar Lekker lokaal? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Lekker lokaal
Laura de Grave
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

Summary
Kookboek review: Lekker lokaal
Article Name
Kookboek review: Lekker lokaal
Description
Vegetarisch en simpel koken met Nederlandse producten. Dat doe je met het boek Lekker lokaal, geschreven door Laura de Grave!
Author