...

Kookboek review: Vegan East

door | 30 sep 2020 | In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Vegan East is het boek van schrijfster en freelance journalist Milou van der Will. Bekend van thrillers als Stil in de stad, In mijn bloed en Rood licht. Dat klopt, Vegan East is Milou’s eerste kookboek! Eén waarmee ze wil laten zien hoe makkelijk, lekker en smaakvol de plantaardige keuken kan zijn. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Vegan East
Liefde voor koken is er bij Milou met de paplepel ingegoten. Al vanaf jongs af aan stond deze dame in de keuken bij haar Indische opa. Hier observeerde zij hoe hij alle potjes en pannetjes vol met lekkernijen als een masterchef beheerde. Als er één ding is wat zij van haar opa heeft geleerd, dan is het om te koken op gevoel. Én met liefde natuurlijk. In Vegan East laat Milou dit graag zien in een aantal prachtige gerechten. Het zijn echte klassiekers in een nieuw en groen jasje.

Lay-out
Een goed begin is het halve werk en dat weet Milou ook. Dat is waarom dit boek begint met een aantal suggesties voor een fijne basis-voorraadkast. Denk hierbij aan klassiekers als ketjap manis en kokosmelk, maar ook aan wat onbekendere ingrediënten als daun salam (Indonesische laurierblad) en gochugaru (gemalen Koreaanse milde pepers). Het boek bestaat hierna uit zes categorieën: basis, pittig, street, comfort, licht en zoet. Alles is zeer overzichtelijk vormgegeven met een hele pagina voor het recept en één voor de foto ervan. De gerechten ogen op de foto’s rustig, maar bevatten een kleurrijk element om zo de aandacht van de lezer te trekken. En dat werkt erg goed! Qua lay-out is dit boek ook erg fijn opgebouwd.

Recepten
De recepten zijn over het algemeen niet heel erg ingewikkeld, maar een tripje naar de toko is vaak wel vereist. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf lekker te experimenteren en de ingrediënten van de toko te vervangen door smaakmakers naar eigen keuze. Dat is iets wat ik vaak doe. De gerechten variëren in bereidingstijd van vijftien minuten tot ongeveer een uur. Welk gerecht je ook kiest, je tafelgasten zullen onwijs blij met je zijn!

Al met al…
Wil je graag de Indonesische keuken op een plantaardige manier ontdekken, dan zal Vegan East je daar zeker bij helpen. Dit boek bevat voldoende recepten om de komende periode eens lekker mee aan de slag te gaan. En ja, daarvoor is een tripje naar de toko wel gewenst. Maar ach, dat is het meer dan waard 😉

Ben jij benieuwd geworden naar het kookboek Vegan East? Of heb je het al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Vegan East
Milou van der Will
Uitgever: Good Cook B.V.

Summary
Kookboek review: Vegan East
Article Name
Kookboek review: Vegan East
Description
Wil je graag de Indonesische keuken op een plantaardige manier ontdekken? Dan is dit boek zeker iets voor jou!
Author
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Latest posts by Lauren Kreijger (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt