Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: The Protein Ball Co., No Fairytales, YES!, Upton Naturals en AH groenterijst.

Top 5 van deze week:

The Protein Ball Co. ken jij deze kleine proteïnebommetjes al? Deze natuurlijke snacks zijn er in 11 unieke smaken, op basis van 3 eiwitbronnen, zowel vegetarisch als vegan, suiker- en glutenvrij. Zo dat is een hele mond vol! De meest bekende vorm van vega proteïne die de meeste mensen kennen is wei. Daarnaast zitten er nog twee eiwitbronnen in: vegetarisch eiwit van paleo scharreleieren en veganistisch van organische rijst en biologische erwt. De balletjes zijn er in de smaken: appel/bosbes, hazelnoot/cacao, aardbei/vanille, pindakaas/jam, framboos/brownie, cacao/sinaasappel, kokosnoot/macadamia, kers/bakewell, goji/kokosnoot, citroen/pistache, en pindakaas. Kan jij onze favoriet raden?

No Fairytales helpen je een handje op weg met je dagelijkse groente-inname, maar dan heel eenvoudig. Namelijk in de vorm van tortilla’s! Bernadette, de oprichtster van No Fairytales, staat voor gezond eten dat lekker en leuk kan zijn. Wat de verschillende tortilla’s gemeen hebben, is dat ze bestaan uit 45% groenten en een bron van vezels zijn. De No Fairytales tortilla’s zijn er in de smaken wortel, bieten, boerenkool, en paprika & chili. De kleuren zie je ook duidelijk terug in de tortilla’s wat ze heel leuk en Instagram-waardig maken! Ook zijn ze ontzettend lekker, want de manier om ze te beleggen, is eindeloos. Zo maakten wij laatst met de paprika & chili variant deze vegan tortilla bowl met tempeh.

YES! Heb jij ze al gespot, deze felgekleurde tussendoortjes? Je lees het goed, dit zijn YES! snackrepen op basis van noten of fruit- en groenten. Voor als je in de file staat, op de roltrap even snel een pick-me-up nodig hebt of gewoon voor de lekkere trek. Het assortiment bestaat nu uit 5 smaken: pure chocolade, zeezout & amandel notenreep, cranberry & pure chocolade notenreep, koffie & kersen notenreep, rode biet & appel fruitreep, en de citroen quinoa & rode peper fruitreep. Sinds kort zijn de repen te koop in de Albert Heijn.

 

Upton Naturals is een natuurlijk voedingsbedrijf dat alternatieven voor vlees op de markt brengt vanuit een plantaardig oogpunt. Ze gebruiken hiervoor natuurlijke en herkenbare ingrediënten. Seitan is waar het allemaal begonnen is, maar het is de ready-to-eat jackfruit lijn die onze aandacht getrokken heeft. Deze jackfruit is gemarineerd en dus klaar om direct te gebruiken, ideaal! Het is verkrijgbaar in de smaken: bar-b-que jackfruit, chili lime carnitas jackfruit, Thai curry jackfruit, sweet & smoke jackfruit, sriracha jackfruit en original jackfruit. In deze lijst is vast en zeker jouw favoriete smaakcombi voorbij gekomen! Die van ons in ieder geval wel en wij kunnen niet wachten om de keuken in te duiken met deze ready-to-eat jackfruit!

AH groenterijst wij spotten al eerder de courgetti in het versschap bij de Albert Heijn, maar het schap blijft uitbreiden. Hier worden wij erg gelukkig van, want ook wij hebben niet altijd de tijd om een bloemkool te malen in de keukenmachine om snel bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews te maken. De kant-en-klare variant kan dan een goed alternatief zijn. Naast bloemkoolrijst, zien wij ook broccoli rijst terug in de schappen. Die kun je net als bloemkoolrijst prima als vervanger voor rijst gebruiken, maar zou je ook in een salade kunnen verwerken. Ik ben benieuwd wanneer de andere nieuwe smaken in de schappen liggen!

 

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe ontdekkingen van De Hippe Vegetariër
Article Name
Nieuwe ontdekkingen van De Hippe Vegetariër
Description
Wekelijks krijgen wij pakketjes, wij delen graag onze favorieten! Deze week: The Protein Ball Co., No Fairytales, YES!, Upton Naturals en AH groenterijst.
Author