Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik mijn favoriete ontdekkingen. Deze week: Mexicaanse salades van Taco Mundo Casa, 3 soorten tempeh van Bumi, kromme groente & fruit speelgoed van Kromkommer, een Italiaans pastapakket van Pastaficio en ijs van Abbot Kinney’s!

Mexicaanse salades van Taco Mundo Casa
Taco Mundo Casa, een Mexicaanse bezorgservice met inmiddels 25 vestigingen, biedt sinds kort een eigen product aan in Nederlands bekendste supermarkt: Albert Heijn. Het merk lanceert Mexicaanse salades voor op brood of toast, verkrijgbaar in de smaken vegetarische Ei Salsa Verde en veganistische Mais Salsa Roja. Producten die een verdere invulling aan de visie van het merk zullen geven: ‘kleurrijkheid en veelzijdigheid van de Mexicaanse keuken in Nederland promoten’.

Tempeh van Bumi
Met hun tempeh dragen Daan en Florian van BUMI bij aan de verrijking van het eiwitrijke plantaardige voedingsaanbod. Voor de basis van hun product is gekozen voor lupine bonen. 100% biologisch en lokaal geproduceerd, met respect voor mens, dier & milieu. Met behulp van een eeuwenoude Indonesische techniek worden de bonen gefermenteerd en omgetoverd tot een mooi product. Al opgebakken en op smaak gemaakt met een lekkere marinade, zijn nu bij Marqt en Ecoplaza de volgende drie tempeh soorten verkrijgbaar: Tempeh Mexicaans gekruid, Tempeh Indiaas gekruid en Tempeh Aziatisch gekruid.

Speelgoed van Kromkommer
Kromkommer is een merk dat voedselverspilling tegen gaat door ‘kromme groente’ te redden en om te toveren tot soep. Kromme groenten zijn groenten die tijdens het productieproces worden afgekeurd omdat deze er niet volgens het plaatje uit zien. Een ‘rare’ vorm of een ‘aparte’ kleur bepalen dat de producten het schap in de supermarkt niet halen en weggegooid zullen worden, maar niet als het aan Kromkommer ligt. Met het kromme speelgoed van Kromkommer wil het merk kinderen al op vroege leeftijd kennis laten maken met kromme fruit en groenten, zodat ook zij fan worden en kromme en rechte groente uiteindelijk dezelfde rechten krijgen. In samenwerking met PlanToys, dat speelgoed maakt van Thaise rubberbomen die geen rubber meer produceren, maken zij van het zaagsel het PlanToys Kromkommer speelgoed. Dubbel no waste!


Italiaans pastapakket van Girolomoni Pastaficio
Pastaficio, experts in pasta. Missie van het merk? ‘De beste Italiaanse pasta’s naar Nederland halen zodat iedereen kan genieten van het lekkerste Italiaanse product. Pasta zoals pasta hoort te zijn!’. Hierboven te zien 4 soorten spaghetti, 3 soorten fettuccini (waarvan 1 met linzen!), tomaten passata en 2 soorten tomatensaus, allemaal van het merk Pasta van Girolomoni. Wij kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met dit pakket! Ook zo benieuwd naar de producten van Pastaficio? Deze zijn verkrijgbaar in hun online shop.

Ijs van Abbot Kinney’s
Abbot Kinney´s lanceert opnieuw een plantaardige innovatie: een guilt-free ijsje op basis van amandelen. Een romig ijsje omhult met een dikke laag Fairtrade Belgische chocolade met stukjes amandelen. Het ijsje bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten, is vrij van zuivel, gluten of soja, en de kleine hoeveelheid toegevoegde suiker is afkomstig van biologische suikerriet en rijst. Het houten stokje en de papierenverpakking van de Almond Frostick dragen het FSC-keurmerk, de plasticverpakking is recyclebaar en kan bij het plastic afval. Dit ijsje is 100% plantaardig, 100% biologisch en 100% verantwoord!

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe ontdekkingen #50
Article Name
Nieuwe ontdekkingen #50
Description
Taco Mundo Casa salades, Bumi tempeh, Kromkommer speelgoed, Pastaficio pasta en Abbot Kinney's ijs zijn onze nieuwe ontdekkingen van deze week!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!