Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ deel ik mijn favoriete ontdekkingen. Deze week bijna alleen maar drankjes! We hebben: Drop of Life shots van PlanV, biologische banketbakmixen Bananenbrood van Maalderij De Gouden Engel, Ceder’s Distilled Non-Alcoholic Gin, siroop van Soof en Sulfree druppels!

Drop of Life Shots van PlanV
Drop of Life Shots zijn supplementshotjes voor veganisten. De drankjes bevatten toegevoegde vitamine D, B12, calcium, ijzer, zink en jodium en zijn verkrijgbaar in twee smaken: Bosbessen-munt en Mango-gember. Het bedrijf achter deze shotjes is PlanV. Een nieuw bedrijf en community op de vegan markt. Nieuwsgierig als wij waren, hebben we deze shotjes natuurlijk meteen getest. Wij vonden wij deze best intens. Daarnaast liet de ingrediëntenlijst ons weten dat de waardes aan toegevoegde vitamines en mineralen wel erg hoog waren… Waardes ver boven de 100% roepen bij ons toch wel vraagtekens op.

Biologische banketbakmixen Bananenbrood van Maalderij De Gouden Engel
‘Het samenspel van mens en wind: graan malen op windkracht en daarmee het oude ambacht van molenaar levend houden.’ Dat is waar Maalderij De Gouden Engel voor staat. De Maalderij heeft een eigen winkel, foodcar, webshop én geeft workshops. In de webshop vind je verschillende soorten meel, bakmixen en ingrediënten voor het bakken. Nieuw in hun assortiment is de Banketbakmix Bananenbrood. De mix is gemaakt van speltbloem en dadels. Het enige wat jou nog te doen staat is het toevoegen van 3 grote bananen, 150 g rijst- of agavestroop of honing en 200 g water of sinaasappelsap! Een eitje dus!

Ceder’s Distilled Non-Alcoholic Gin
Van Ceder’s ontvingen wij een ‘Mindful genieten met Ceder’s’ box. In dit pakket vonden wij een geurkaars, plastic ijsblokjes, een prachtige fles Ceder’s Crisp gin, komkommer en een takje munt. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke avond thuis! Bijzonder aan deze gin is dat ‘ie alcoholvrij is. De smaak van de gin is te danken aan een aantal zeldzame planten. Deze planten zijn alleen te vinden in de provincie Cederbergen in West-Kaap, Zuid-Afrika. Zin in een gin & tonic avondje, maar niet in alcohol? Dan is Ceder’s een goed alternatief. De alcoholvrije gin is onder andere te vinden bij Gall & Gall.

Siroop van Soof
De siropen van Soof zijn 100% natuurlijk. Dit betekent dat ze van niets anders dan fruit, groenten en kruiden worden gemaakt. Geen toegevoegde suikers en geen conserveermiddelen en kleur- en smaakstoffen. De siropen zijn verkrijgbaar in 4 smaken: Carrot, ginger & apple, Lemon, mint & apple, Sweet potato, cinnamon & apple en Blueberry, lavendel, blackcurrant & apple. De lekkerste limonades, maar dan puur natuurlijk. 1 fles voldoet voor zo’n 18-47 glazen. Als dat de dorst niet lest!

Sulfree druppels
Met 1 druppel de sulfiet uit je wijn! Sulfiet is een stofje dat ontstaat bij het vergistingsproces van druiven naar wijn. Daarnaast wordt dit stofje ook wel eens tijdens het wijnproces toegevoegd. Dit is heel vervelend voor mensen met een sulfietgevoeligheid. Sulfiet kan bij hen namelijk zorgen voor behoorlijk wat nare bijwerkingen zoals hoofdpijn, rode vlekken, slapeloosheid en jeuk. Voor deze mensen is er Sulfree. Door slechts 1 druppel Sulfree aan je glas wijn toe te voegen, wordt alle sulfiet omgezet in sulfaat. Dit druppeltje heeft geen smaak en neemt alle nare bijwerkingen weg. Voortaan kan je gewoon genieten van je glaasje wijn! Wel met mate natuurlijk, anders zal dat ene druppeltje niet werken 😉

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij ervan vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe vegetarische producten #55
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #55
Description
In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ deel ik mijn favoriete ontdekkingen. Deze keer: een aantal drankjes, Sulfree druppels en bakmixen!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!