Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ deel ik mijn favoriete ontdekkingen. Deze week laten we jullie kennismaken met de Pizza Rossa Vegetale van Dr. Oetker, Van Eigen Deeg koekjes, chocolade van de Chocolate Makers, Sinterklaas pindakaas van Calvé en Kombucha van YAYA Kombucha!

Pizza Rossa Vegetale van Dr. Oetker
Daar is hij dan, Dr. Oetker’s eerste vegan pizza: de Pizza Rossa Vegetale! Deze pizza is belegd met tomatensaus, oreganokruiden en heel veel gegrilde groenten. Zo zit er op de pizza o.a. courgette, paprika, aubergine en gemarineerde tomaten. Geen (vegan) kaas, maar die kan je natuurlijk altijd zelf nog toevoegen. Wij zijn erg benieuwd naar de smaak van deze vegan pizza. Jullie ook?

Van Eigen Deeg koekjes
Van Eigen Deeg is een ambachtelijk, duurzaam koekmerk gevestigd in Nijmegen. Hier worden de meest heerlijke koekjes in diverse smaken ontwikkeld. De koekjes zijn zowel bourgondisch lekker als voedzaam en gezond. Ze worden verpakt in 100% composteerbare verpakkingen die worden gemaakt van de resten van bladeren en stengels. Deze verpakkingen kunnen na gebruik de groenbak in! Wij ontvingen van dit merk 2 soorten koeken: VEGAN spelt sesam ahorn koeken en de Circulariekoekjes: koekjes gemaakt van oud brood. Van Eigen Deeg laat hiermee zien hoe duurzaam ondernemen eruit ziet!

Chocolate Makers chocolade
Chocolate Makers laat ons zien hoe echte chocola gemaakt wordt, van boon tot reep. In hun eigen fabriek in Amsterdam doen zij alles zelf. Tip! Vanaf januari kan je hier elke vrijdag langs voor een rondleiding. Hoe leuk is dat! Het bedrijf maakt chocoladerepen met bonen uit Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Iedere regio heeft te maken met andere omstandigheden en dit proef je terug in de bonen (en dus in de chocola). Nieuw in het assortiment van de Chocolate Makers is de 30% melk-koffie reep: donkere melkchocolade gemaakt met Criollo cacaobonen uit Peru met handgeplukte Arabica koffiebonen uit Colombia. Een echte aanrader als je het ons vraagt!

Calvé Sinterklaas pindakaas
Vandaag is het eindelijk zover: de intocht van Sinterklaas! Hoe je dit het beste viert? Met de Sinterklaas pindakaas van Calvé natuurlijk! Deze speciale editie van Calvé bestaat uit heerlijke Calvé pindakaas verrijkt met kruidnootjeskruimel. Heerlijk voor op brood of door je bakje havermout. Wij zijn fan! En jij?

Kombucha van YAYA Kombucha
Kombucha is een natuurlijk gefermenteerde drank. Wat begint als een zoete thee, eindigt (dankzij een cultuur van bacteriën en gist) in een geheel nieuw drankje: Kombucha! YAYA Kombucha is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van dit drankje. De YAYA Kombucha lijn bestaat uit 5 verschillende smaken: Original, Ginger, Blueberry, Citra hop én hun nieuwste smaak Yuzu: Kombucha gemaakt van groene en zwarte thee met 100% organisch Japans Yuzu (citrusvrucht) sap. Yuzu is de eerste kombucha uit de nieuwe brouwerij van YAYA Kombucha in de Houthavens van Amsterdam. Leuk weetje! YAYA Kombucha opent vanaf november de deuren voor publiek. Je mag dan komen kijken, workshops volgen en feestjes komen vieren in Amsterdam! De nieuwe YAYA Kombucha Yuzu is tijdelijk verkrijgbaar. Dus ben je benieuwd naar dit nieuwe drankje, wacht dan vooral niet te lang!

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #59
Article Name
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #59
Description
In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ deel ik mijn favoriete ontdekkingen. Lees mee over de allernieuwste producten en lekkernijen!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!