Print Friendly, PDF & Email

Als redactie van een foodblog worden wij wekelijks verrast met pakketjes in onze brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ delen wij onze favoriete ontdekkingen. Deze week laten we jullie kennismaken met de &Samhoud Vegetable Wellington, plantaardige dranken van Isola Bio, Roo’bar repen, vegan kaasfondue van Willicroft en almond chocolate koekjes van Kookie Cat!

&Samhoud Vegetable Wellington
De kerst mag dan misschien allang voorbij zijn, een heerlijke wellington gaat er altijd wel in! Jammer genoeg kost het maken van een wellington aardig wat tijd. Laat dat juist net iets zijn waar we vaak niet al te veel van hebben. Gelukkig hebben ze daar bij &Samhoud geen last van! Samen met 2-Michelinsterren chef Moshik Roth is het gelukt om een groente-twist te geven aan de traditionele beef Wellington, van origine een ossenhaas in een deegkorst. Hiermee willen zij mensen inspireren om meer groente te eten. De Vegetable Wellington is geschikt voor 4 personen en te vinden in alle PLUS supermarkten!

Plantaardige dranken van Isola Bio
Het aanbod plantaardige dranken is de laatste tijd enorm vergroot. Oatly, Alpro, Zonnatura en Dream, slechts een aantal voorbeelden van de vele merken die dit soort producten maken. Supermarkten staan er inmiddels vol mee, maar er is altijd ruimte voor meer. Maak kennis met Isola Bio! Een bedrijf uit bella Italia dat een hele reeks aan plantaardige dranken produceert. In totaal verkoopt dit bedrijf 47 verschillende producten, van dranken en sappen tot kookroom. Mocht je dit nieuwe merk willen uitproberen, Ekoplaza staat er vol mee!

Roo’bar repen
Deze repen zijn bij ons al een klein beetje bekend, ze zijn namelijk al een tijdje verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Daarnaast kan je ze ook vinden bij Ekoplaza en Marqt. De repen worden gemaakt van gedroogd fruit, noten en zaden. Hierdoor zijn ze niet alleen biologisch, maar ook veganistisch en glutenvrij. De repen zijn in een tal aan smaken verkrijgbaar, maar ons lijken de chia & coconut, cacaonibs & almonds en de protein choco chip het lekkerst! Snel uitproberen maar.

Willicroft’s vegan kaasfondue
Probeer je wat vaker plantaardig te eten of wil je misschien gaan voor een veganistisch dieet? Ben je een echte kaasliefhebber? Dan zijn de producten van Willicroft wellicht wat voor jou! Dit bedrijf produceert vegan kazen in de vorm van kaasfondue, kaassaus, truffel-kaassaus, Parmezaanse kaas en roomkaas. De basis voor deze producten zijn noten. Deze komen genetisch namelijk erg overeen met kaas. Het gaat hierbij om de overeenkomende hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten. Met behulp van de juiste technieken heeft Willicroft een aantal mooie producten kunnen produceren. Ben je benieuwd naar deze producten, dan kan je ze vinden in hun eigen winkel op Spiegelgracht 30 in Amsterdam.

Kookie Cat koekjes
Je moet toegeven, deze koekjes zien er erg goed uit! Kookie Cat maakt vegan en glutenvrije koekjes in de smaken Salted caramel almond, Almond chocolate, Chia lemon, Vanilla choc chip, Cacao nibs walnut, Pineapple orange en Hemp cacao. Je kan ze vinden bij onder andere Ekoplaza en in hun eigen webshop waar je ze kan kopen voor 1.95 euro per stuk.

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #62
Article Name
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #62
Description
In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ delen wij onze favoriete ontdekkingen. Lees mee over de allernieuwste producten en lekkernijen!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!