Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten (en diensten) die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Plus vleesvervangers, Daily Supplements Daily Vrill Omega Capsules, Ben & Jerry’s Netflix Original Flavors, Jones Brothers Coffee, The Tasting Games, JOAN Dutch tea makers thee en Bonduelle

Plus vleesvervangers
Ook bij Plus willen ze het graag makkelijker maken om een dagje geen vlees te eten. Zij hebben daarom 6 nieuwe vleesvervangers in het assortiment van het huismerk: vers gehakt, verse hamburgers, verse kipstukjes, verse worstjes, verse wienerschnitzel en verse spekjes. Al deze vleesvervangers zijn 100% plantaardig en bevatten ijzer en vitamine B12. Wij hebben het gehakt, de burgers en de kip getest en deze vielen goed in de smaak. De vleesvervangers zien eruit alsof ze nog rauw zijn en lijken daarin op ‘echt’ vlees. Het gehakt is daardoor bijvoorbeeld ook ideaal voor het maken van vegetarische gehaktballen. De vleesvervangers liggen sinds eind september in de supermarkt. Zeker het proberen waard!

Daily Supplements Daily Vrill Omega Capsules
Een hele leuke nieuwe ontdekking zijn de ‘Daily Vrill Omega Capsules‘ van Daily Supplements. Deze olie bevat EHA en DHA en dat zijn de belangrijkste omega 3 bronnen. Bij Daily Supplements halen ze deze olie uit de gekweekte algen in plaats van de krill (garnalen). Misschien een ingewikkeld verhaal, maar eigenlijk zijn het gewoon visolie capsules die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Het is een duurzaam product, met duurzame verpakking! De doosjes van Daily Supplements zijn gemaakt van bagasse, het allereerste boomvrije papier ter wereld dat gemaakt is op basis van suikerriet, vlas en hennep. De softgelcapsules zijn afzonderlijk verpakt in luchtdichte capsules, gemaakt van recyclebaar plastic. Dus niet alleen over het product, maar ook over de verpakking is goed nagedacht en daar houden we van. Deze capsules zijn een heel goed alternatief voor visolie capsules.

Daily Supplements

Ben & Jerry’s Netflix Original Flavors
Wij houden wel van een lekkere bak ijs als we ‘s avonds op de bank zitten. Omdat ze bij Ben & Jerry’s wel weten dat wij niet de enige zijn, hebben ze in samenwerking met Netflix twee nieuwe smaken uitgebracht. Deze twee smaken zijn: Netflix & Chilll’d met pindakaasroomijs, een sweet & salty pretzel swirl en fudge brownie chunks (ook verkrijgbaar in een vegan variant) en Chip Happens met een basis van chocolade ijs met choco fudge chips & swirls van crunchy aardappel chips. Wij mochten ze testen en vonden het lastig om een favoriet te kiezen. De Netflix & Chilll’d heeft een echte pindakaas smaak die niet te overheersend is en er zitten lekkere stukjes chocolade in. De non-dairy is wel iets minder romig dan de dairy variant. De Chip Happens heeft een spannende smaakcombinatie. Hij is goed gevuld en heeft heerlijk chocolade ijs als basis. Er zitten zoute chips stukjes doorheen, waarvan wij denken dat mensen het of heerlijk of toch net iets te bijzonder vinden. Maar er is maar een manier om er achter te komen wat jouw favoriet is: uitproberen dus!

Ben & Jerry

Jones Brothers Coffee
Richard Jones begon met het maken van koffiebonen en is daarna begonnen met koffie capsules. Zijn koffiecapsules zijn 100% plantaardige composteerbare capsules voor Nespresso machines! Daarnaast bevatten de capsules koffie die biologisch en Fair Trade is, gemaakt van 100% Arabica koffiebonen. De koffiebonen zijn zoveel mogelijk rechtstreeks bij de producent gekocht en vers geroosterd in Nederland. Cappuccino, lungo, espresso; de composteerbare capsules zijn geschikt voor het bereiden van iedere soort koffie. Naast twee espresso melanges (Noir en Enigma), is er een ristretto (Gigolo), een lungo (Revive) en een decaf (Zen) variant. De koffie is erg kruidig en zacht, wij worden hier heel erg blij van!

Jones Brothers Coffee

The Tasting Games
Oké, wij zijn al helemaal om. The Tasting Games is namelijk een spel speciaal voor foodies. Baal je al omdat je die avond met vrienden of de kookclub moet verplaatsen? Wacht daar nog maar even mee, want misschien is dit wel iets voor jullie! The Tasting Games combineert een online game met écht proeven. Cocktails proeven? Chocolade of gebak testen? Of wil je liever een heel tapas menu proberen? Download de gratis app, schrijf je in via de agenda en speel tegen vrienden of onbekende proevers. Tijdens het proeven, leren deelnemers via quizvragen binnen een uur alles over de smaken van hun thema. Eén proever gaat er vandoor met de winst, inclusief een leuke prijs. Wil je voor een werkuitje of met een vriendengroep een tasting game spelen? Dat kan! Je kunt zelfs een speciale tasting aanvragen voor een besloten groep.

JOAN Dutch Tea Makers thee
Verse en duurzame thee koop je bij JOAN Dutch Tea Makers. Jouw kopje thee wordt gemaakt van de blaadjes van één theeplant: Camellia sinesis. Als eerste in Europa is het theeplantenkweker Johan gelukt om dit plantje in Nederland winterhard te kweken. Met deze theeblaadjes maakt Anne vervolgens heerlijke verse thee, in allemaal verschillende smaken. Alle thee wordt lokaal gekweekt en geproduceerd, gewoon van Hollandse bodem dus. Omdat deze thee zo vers is, behoudt het alle goede eigenschappen. Onze favoriet is de losse thee in de smaak citrus gember, een geweldige combinatie.

JOAN thee

Bonduelle
Deze ontdekking is geen product maar een belofte van Bonduelle. Of eigenlijk zijn maar liefst zeven beloftes voor een duurzame toekomst. Ze beloven groente altijd uit het seizoen, minder bestrijdingsmiddelen, bescherming van biodiversiteit en bodem, geen overbodige toevoegingen, biologische producten, duurzame verpakkingen en plantaardige inspiratie voor chefs. De groenten zijn altijd uit het seizoen en meer dan 90% van de groenten komt uit Europa. Daarnaast verminderen ze de hoeveelheid zout en suiker in de ingeblikte groente al een tijdje en dat is een ontwikkeling die ze blijven doorvoeren. Aan de zomergroenten wordt zelfs helemaal geen suiker meer toegevoegd. Wij worden heel erg enthousiast van deze beloftes! Jullie ook?

Ken jij deze producten al? Welke zou je wel willen proberen? Laat ons jouw mening weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen het graag!

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #74
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #74
Description
Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Ik deel mijn vega en vegan favorieten.
Author