Print Friendly, PDF & Email

Mijn ouders kookten altijd uit Fissler pannen.. Toen ik nog thuis woonde keek ik daar niet van op. Ik gebruikte ze gewoon en beschouwde het als ‘een pan’. Toen ik op kamers ging schraapte ik van de zolder wat ik kon vinden en kookte ik een aantal jaar op een soort van tinnen campingpannetjes. Het deed het, maar toen ontdekte ik wel dat Fissler niet zomaar ‘een pan’ was. Inmiddels ben ik het studententijdperk een beetje ontgroeid, heb een fijn huis, een echte keuken en wil nu pannen die daarbij passen. Een pannenonderzoek dus!

Niet zomaar koken
Als je je in pannen gaat verdiepen dan realiseer je je opeens dat het niet zomaar gaat om ‘koken’. Bij een goede pan zit daar zoveel technologie en filosofie achter. Fissler denkt er dan ook al 170 jaar over na. Het bedrijf werd namelijk in 1845 opgericht door de Duitse meneer Fissler en is sindsdien a; die jaren bezig geweest met het kookgemak en –plezier te vergroten door allerlei innovaties die wij als ‘gewoon’ zien. Zo ontwikkelde Fissler de eerste snelkookpan met een instelbaar kookventiel, de eerste anti-aanbaklaag (ja, ook die is uitgevonden!), de eerste pan met handvaten die niet gloeiend heet worden (kan je het je nog voorstellen?), de panbodem die geschikt is voor alle warmtebronnen en dan is het pas 1995!

Innovaties in de keuken
Na die tijd gaat het bij Fissler niet meer om de basis van het koken, maar nog sneller, beter en mooier koken door nieuwe functies zoals de pan waarbij je kan bakken zonder boter of olie, de pan die het mogelijk maakt om zonder verbrande handen of een vergiet je groente af te gieten of de snelkookpan die alles onder hoge druk zo klaar speelt. Hoe ze tot deze innovatieve oplossingen komen? Scheikunde, natuurkunde, ingenieurs alles komt eraan te pas, en natuurlijk een constante kwaliteitscontrole volgens keiharde Duitse maatstaven. Bijzonder toch als je daaraan denkt terwijl je een pannetje met water aan de kook brengt of je vegetarische balletjes nog eens omdraait?

Mijn Fissler experience
Je begrijpt het al. Ik ben mijn ouders achterna gegaan en waardeer nu iedere minuut dat ik van mijn Fissler pannen geniet. Was het een investering? Ja. Maar ik kan in de tijd vooruit kijken en zie hoe mijn ouders hun pannen van ruim 25 jaar geleden (ja, voor mijn geboorte!) nog steeds dagelijks gebruiken. Dus ook al is dat nog heeeeel verweg, hoop ik dat ik over zoveel jaar mijn kind kan uitleggen dat hij/zij nog wel gaat begrijpen dat dit niet zomaar ‘een pan’ is. En nu zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig: van die hele innovatieve collectie, van de solea tot de luno, intensa, flamma, structura, viseo en original pro, waar is mijn keuze op gevallen? Met trots presenteer ik je mijn pannenla:

  • De kleine steelpan! Altijd handig. Hierin bereid ik bijna iedere ochtend mijn havermoutpap, savonds vaak zilvervliesrijst of quinoa en soms ook pasta (maar dan zit hij wel een beetje vol).
  • De enige echte kookpan. Ik heb hem in twee formaten: small en medium zou ik het noemen. De kleine is echt de ideale eenpersoonspan voor al uw doeleinden, de grote is perfect voor soep, opspattende sauzen of grotere hoeveelheden groenten.
  • De kookpan met stoominzet! Jaja, daar word je blij van. Als ik een lekkere curry maak of een gerecht met groenten en aardappeltjes, dan kan ik perfect in het vergiet mijn boontjes, erwtjes of andere lichte groente stomen terwijl daaronder de rest kookt. Super handig en het is waar wat ze zeggen: stomen houdt de smaak veel puurder!
  • De sauteuse tot slot. Wat een chique naam voor deze half ronde steelpan. Wel eentje waarmee je je direct een kleine chef voelt die de sauzen langs de rand van de pan laat walsen. Fijn om soepjes op te warmen, mijn homemade tomatensaus (al maak ik die meestal in een grote pan) of eitjes koken. Handig: de deksel van de kookpan past erop!

Mijn Fissler pannen collectie

Benieuwd naar Fissler? De pannen van dichtbij bewonderen in plaats van online? Fissler heeft dealers door heel Nederland. Kijk op hun website voor eentje bij jou in de buurt.

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
Pannenonderzoek: Fissler
Article Name
Pannenonderzoek: Fissler