...

Eiwitrijk: het kookboek

door | 16 mei 2017 | Flexitarisch, Gezondheid, Kookboeken, Vegan, Vegetarisch, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Fern Green schreef een kookboek over groene eiwitten genaamd ‘Eiwitrijk’. It’s all in the name! Het boek is een traktatie voor iedere vegetariër. Ben je zoekende naar inspiratie voor eiwitrijke, plantaardige maaltijden? Dit boek zal voor verlichting zorgen! In Eiwitrijk beschrijft Fern Green 66 recepten, van tussendoortjes tot salades en hoofdgerechten, welke overigens vol zitten met proteïnebommetjes! Niet alleen een must have voor vegetariërs, het boek van Fern Green zou ook niet misstaan in de boekenkasten van flexitariërs en sportfanaten.

Wat je nog niet wist over eiwitten…
Tijdens het lezen van dit boek kom je ontzettend veel te weten over de eiwitten. Wat zijn eiwitten? Welke soorten eiwitten kennen we? Waarom kun je beter plantaardige eiwitten eten? Fern Green heeft een duidelijke boodschap: het belang van plantaardige eiwitten vergroten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor ons lichaam en er zijn veel goede én lekkere plantaardige eiwitten, welke bovendien weinig vet en veel vezels bevatten. Fern Green wil met haar boek de kennis van de lezer over deze eiwitrijke, plantaardige pareltjes vergroten!

Van kikkererwt tot zelfgemaakte falafel
Kokkerellen volgens dit boek is niet alleen goed voor de creativiteit in de keuken, ook zal je lunchtrommel en borrelplank er bijzonder feestelijk-groen uit gaan zien! Fern Green heeft de recepten uit dit boek onderverdeeld in vier categorieën: tussendoortjes en voorgerechten, soepen en salades, hoofdgerechten en desserts. De tussendoortjes bestaan onder andere uit leuke dips zoals groene Hummus, linzenkaviaar en Bombay dip. Je vindt in het boek een aantal soepen: van een winterse erwtensoep tot superbouillon. De hoofdgerechten tover je met niet al te veel moeite op tafel en bevatten toch ontzettend veel veggies (en daar houden we van). Krijg je binnenkort vrienden over de vloer? Schotel je gasten eens tempéh steaks met sperziebonen voor! Tot slot onthuld Fern Green zelfs hoe je wafels en wentelteefjes omtovert tot verantwoorde plant-based desserts. Wie wil dat nou niet, verantwoorde desserts?

Eenvoud
Zelfs het boek ziet er op het eerste gezicht bijna uit als een proteïnebommetje. De dikke kaft springt direct in het oog. De eenvoud qua vormgeving siert het boek. Fern Green geeft bij ieder gerecht twee foto’s weer: één foto waarop alle ingrediënten staan en hiernaast een foto met het eindresultaat. Ze laat hiermee zien dat gezond en eiwitrijk koken niet moeilijk hoéft te zijn. De foto’s zijn erg kleurrijk en de verse ingrediënten op de pagina’s vragen om een bezoekje aan de markt.

Wil je meer lezen over de crème de la crème onder de plantaardige eiwitten? Hoe ontkiem je ze? Welke stappen moet je doorlopen om zelf een eiwitrijke maaltijd op tafel te zetten (geheel naar eigen smaak)? In ‘Eiwitrijk’ lees je het allemaal: van gerechten met quinoa tot kikkererwten en tofu.

Eiwitrijk
Fern Green
Uitgeverij J.H. Gottmer
ISBN 978 90 257 6140 0
€12,95

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Summary
Kookboek recensie: Eiwitrijk van Fern Green
Article Name
Kookboek recensie: Eiwitrijk van Fern Green
Description
Het kookboek Eiwitrijk van Fern Green is een inspirerend kookboek boordevol kennis over plantaardige eiwitten. Een absolute must have!
Author
Lisan Ganzevles
Volg Lisan

Lisan Ganzevles

Kookboek-recensent at De Hippe Vegetariër
Lisan is een sportieve, energieke communicatiestudente én fijnproever. Van lekker eten wordt Lisan erg blij. Ze gelooft in een balans tussen genieten en het behouden van een gezonde levensstijl. Haar boekenkast staat dan ook vol met (kook)boeken over gelukkig en bewust leven. Lisan vindt het leuk om inspiratie & een positieve insteek uit een kookboek te halen, vandaar dat ze de kookboek-recensent van De Hippe Vegetariër is!
Lisan Ganzevles
Volg Lisan

Latest posts by Lisan Ganzevles (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt