REVIEW: Het brandnetelboek
Karlijn Swaen

REVIEW: Het brandnetelboek

dinsdag 16 augustus 2022
Wanneer wij vroeger werden geprikt door een brandnetel konden wij deze plant wel verafschuwen. Maar eigenlijk is de brandnetel een ontzettend waardevolle plant. In 'Het brandnetelboek' van Natasja van der Meer worden alle voordelen van deze plant besproken. Zo zijn wij er achter gekomen dat een brandnetel ontzettend goed is voor mens, dier én andere planten. Wist jij bijvoorbeeld dat je de brandnetel kunt gebruiken als conditioner? Wij bladerden het boek goed door. Lees hier wat wij ervan vonden!

Inhoud en structuur
Natasja van der Meer kwam op het idee om dit boek te schrijven doordat zij een cursus volgde waar zij een jaar lang de brandnetel heeft gevolgd en ontdekt. Dit boek is anders dan de andere boeken dat wij reviewen op ons blog. In dit boek worden namelijk niet alleen maar recepten gedeeld, maar ook wat je nog meer met de brandnetel kunt! Dit maakt het geen kookboek, maar wel een ontzettend leuk, informatief boek! Het boek is van klein formaat en dus erg handig om mee te nemen.

Het boek begint met informatie over de brandnetel, de geschiedenis hiervan en tips voor wanneer je deze (toch wel pijnlijke) plant wilt plukken. Ook word er besproken wat de werkzame stoffen zijn in de brandnetel, en geloof ons; dat zijn er nogal wat! Naast dat dit boek recepten voor eten en drinken bevat, zijn er ook hoofdstukken hoe je de brandnetel kunt gebruiken voor bijvoorbeeld gezondheidskwaaltjes. Zijn jullie al nieuwsgierig?

Lay-out
Dit boek is erg overzichtelijk geschreven. In de inhoudsopgave kun je makkelijk het hoofdstuk vinden waar jij de brandnetel voor wil gebruiken. De hoofdstukken zijn ingedeeld per onderwerp en de recepten staan duidelijk uitgeschreven. Elk recept of doel bevat een foto op de ene pagina en de tekst op de ander. Dit houdt het erg rustig. Wat betreft de recepten staan deze goed uitgeschreven, elk met een klein stukje inleiding. De fotografie is allemaal in dezelfde stijl, met mooie natuurfoto's van velden vol brandnetels.

Recepten
De recepten zijn allemaal niet erg moeilijk, dit boek is dus voor elk level (thuis)kok geschikt! De ingrediëntenlijsten zijn niet lang en bevatten ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt kunt halen. Behalve de brandnetel, die moet je zelf plukken! Bij sommige recepturen wordt vermeld voor hoeveel stuks het recept is. Alle recepten zijn geschreven voor vier personen. Helaas wordt er geen bereidingstijd vermeld, wat wij persoonlijk soms jammer vinden. Alle recepten zijn vegetarisch en bij een enkeling wordt de tip gegeven hoe je dat recept volledig plantaardig kunt maken!

Al met al...
Wij zijn door dit boek anders tegen de brandnetel aan gaan kijken, het doel van Natasja is geslaagd! Naast de lekkere recepten die dit boek bevat, worden er ook ontzettend veel tips gegeven. Een echte aanrader!

Benieuwd geworden naar Het brandnetelboek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Het brandnetelboek
bol.com | Libris
Natasja van der Meer
€24,99 | Terra
ISBN 9 789089 899132 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.