Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry’s en bijgerechten. Saag aloo is een vegetarische curry, met spinazie en chilipepers. Dit is het recept van The Curry Guy!
Ingrediënten
Voor 2 personen als hoofdgerecht
2 el kokosolie, koolzaadolie of kruidenolie
1 tl komijnzaad
10 verse (of vers ingevroren) curryblaadjes (o.a. toko)
1 ui, fijngesneden
1-3 groene chilipepers, naar smaak
snufje kurkumapoeder
1 tl nigellazaad (o.a. toko)
2 el knofkook-gemberpasta
20 cherrytomaten, gehalveerd
2 grote voorgegaarde aardappels, plus 200 ml aardappelkookvocht
200 g verse babybladspinazie, 30 seconden geblancheerd en grofgehakt
1 tl garam masala
zout en versgemalen zwarte peper
Hoe maak je het?
1. Verhit de olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur, tot de olie begint te borrelen. Voeg het komijnzaad toe en bak ongeveer 30 seconden tot het aroma van het komijnzaad vrijkomt.
2. Voeg nu de curryblaadjes toe, gevolgd door de fijngesneden ui, de groene chilipepers, het kurkumapoeder en het nigellazaad, en bak tot de ui zacht en glazig is. Roer de knoflook-gemberpasta erdoor.
3. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en roer alles goed door elkaar. Voeg nu de aardappels en hun kookvocht toe en laat een paar minuten zachtjes koken, tot de saus is ingedikt en de aardappels warm zijn.
4. Roer de grofgehakte spinazie erdoor.
5. Laat nog 1 minuut zachtjes koken, tot de saus de gewenste consistentie heeft.
6. Bestrooi met de garam masala en breng op smaak met zout en peper.
Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!
The Curry Guy
Auteur: Dan Toombs
Uitgever: Good Cook B.V
Prijs: €19,95
ISBN: 9789461431813
0 reacties