...

Kookboek: De Gezonde Bourgondiër van Jacinta Bokma

door | 28 nov 2018 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Jacinta Bokma is gezonde bourgondiër in hart en nieren. Met haar nieuwe kookboek De Gezonde Bourgondiër bewijst ze dat bourgondisch eten ook heel gezond kan zijn. De tafel van Jacinta is altijd rijk gevuld. Hier komen familie en vrienden bij elkaar, om samen te genieten van gezonde, makkelijke, overheerlijke en culinair verantwoorde gerechten. Ze wilt haar lezers stimuleren vaker plantaardig te genieten, maar zo nu een dan een lik boter of een lekker glaasje rode wijn moet ook mogen!

Jacinta Bokma
Jacinta Bokma is receptontwikkelaar, foodinspirator, kookboekenschrijver en styliste. Ze heeft meerdere kookboeken geschreven, waaronder de bestsellers De snelle vegetariër (2013) en De dunne vegan (2014). Ze wilt haar lezers inspireren om een beetje gezonder en gelukkiger te leven. Haar feestelijk ogende en gedurfde recepten zijn gebaseerd op de Franse, Italiaanse en Oosterse keuken. Daarnaast heeft ze haar eigen ‘geen-dieetmethode’ genaamd ‘het Vrolijk Voedingshart’. Zoals de cover van het boek al laat zien, hebben groenten, fruit, zaden en noten de hoofdrol in dat voedingshart.

Bourgondisch en verantwoord genieten
Het boek is ingedeeld in zes hoofdstukken, waarin vegetarische en vegan recepten voorbijkomen als ontbijt, lunch, diner, toetjes en feestjes met vrienden en familie. Het boek sluit af met het hoofdstuk ‘Hoe dan? Heel slim’. Dit staat vol met handigheidjes voor diverse smaakmakers. Tussen de heerlijke en verrassende recepten door vertelt Jacinta haar verhalen. Dit geeft een persoonlijk tintje aan het kookboek. Deze verhalen gaan over haar grootmoeder, haar ouders, haar gezin, over tradities en reizen. Deze verhalen vormen de basis van haar eigen recepten en zijn een inspiratiebron om je hart achterna te jagen en te blijven experimenteren, proeven en ontdekken. Door het experimenteren van Jacinta is ze bijvoorbeeld op de verrukkelijke modderige aubergine in teriyaki gekomen. Ze kookt veelal feestelijk, gezond en vaak plantaardig. Van doperwten-dragonsoep (dropsoep) tot een rommelige pavlova tot culinaire eirolletjes met kappertjes-crème fraîchesaus. In De Gezonde Bourgondier zijn deze, samen met nog vele andere recepten te vinden.

Persoonlijk tintje
Het boek begint met een liefdevol en trots voorwoord geschreven door haar echtgenoot Robert Heukels. Het begint dus met een bijzonder persoonlijk tintje. Het boek is vrolijk vormgegeven met een drukte van illustraties, bloemen, prints en kleuren. Dit geeft een levendige sfeer aan de 200 bladzijdes die zich vullen met meer dan 70 vegetarische of vegan recepten. Toch komt deze gezellige boel door een slimme vormgeving niet hectisch over en blijft het een overzichtelijk kookboek. Bijna elk recept heeft een extra tip of variatie voor een sneller, goedkoper, verrassender of plantaardig alternatief van bepaalde ingrediënten. Daarnaast maakt de bijzonder mooie fotografie het boek tot een aantrekkelijk, samenhangend en vrolijk geheel waar wij heel blij van worden!

Al met al…
De Gezonde Bourgondiër is een grote aanrader! Het boek heeft een gezellige en persoonlijke sfeer. Dit maakt De Gezonde Bourgondiër eigenlijk veel meer dan slechts een kookboek met recepten. Dat maakt dit boek is de perfecte inspiratiebron om dagelijks vanuit een vrolijk voedingshart te eten, want dat is een feest!

Tip: Wie weet delen we binnenkort onze favoriete recepten uit De Gezonde Bourgondiër op het blog!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

De Gezonde Bourgondiër
Jacinta Bokma
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046824184
Prijs: €22,99

Summary
Kookboek recensie: De Gezonde Bourgondiër van Jacinta Bokma
Article Name
Kookboek recensie: De Gezonde Bourgondiër van Jacinta Bokma
Description
De Gezonde Bourgondiër is een grote aanrader! Het boek heeft een gezellige en persoonlijke sfeer en staat vol met culinaire, gezonde en makkelijke recepten.
Author
Romy Kok
Volg Romy

Romy Kok

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Romy is student Media, Informatie en Communicatie en is daarnaast elke dag bewust bezig met gezond en vooral lekker eten, voldoende beweging en het milieu. Ze is regelmatig in de keuken te vinden om recepten te testen en probeert zo haar familie te verrassen met creatieve vegetarische gerechten. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor uiteten gaan en is niet vies van een wijntje. Hier vertelt ze je alles over!
Romy Kok
Volg Romy

Latest posts by Romy Kok (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt