...

Kookboek: De groene keuken

door | 11 apr 2018 | Flexitarisch, Kookboeken, Vegan, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Wat minder of helemaal geen vlees of vis meer op het menu? Een hele slimme keuzen! Niet alleen voor je gezondheid, het milieu maar ook voor je portemonnee. En niet te vergeten: je smaakpapillen! Want vegetarisch of veganistisch koken is eenvoudig, maar ook nog eens super lekker. Het kookboek De groene keuken laat zien dat er talloze heerlijke en gezonde recepten te maken zijn met 5 wonderingrediënten, én geeft handige tips voor je voorraadkast.

Sophie Matthys
Sophie toerde als reisjournaliste (Goed Gevoel Genieten) al enkele keren de wereld rond en kent alle verborgen hoekjes, alle toffe ideetjes en alle noodzakelijke weetjes. Niemand beter weet hoe je slim kan reizen. Vandaar ook haar boek ‘500 tips om slim te reizen’.

5 wonderingrediënten
In De groene keuken worden 5 wonderingrediënten beschreven, waarmee je in no time de meest heerlijke en verrassende vegetarische gerechten op tafel zet, waarmee je jouw vrienden en familie ongetwijfeld enorm blij mee gaat maken. Deze vijf ingrediënten zijn: groenten, eieren, vleesvervangers, linzen, bonen en peulvruchten, plantaardig zuivel. Aan de hand van deze ingrediëntenlijst wordt het vegetarisch koken een ‘eitje‘. Vervolgens staat een mooi overzicht van alle veggie & vegan voorraadkast ingrediënten; zoals noten, citrusvruchten, granen en deegwaren, verse kruiden, deeg en gedroogde kruiden en specerijen.

Recepten
Misschien ben jij al een vegetariër, eet je zo veel mogelijk plantaardig, en wil je voor je gezondheid of voor het dierenwelzijn weinig of geen dierlijke producten verbruiken. Of misschien ben je gewoon niet zo gek op vlees. Het is hoe dan ook gezond, goed voor het milieu én voor je portemonnee om minder of helemaal geen vlees te eten. Of je nou een vegetariër, veganist, of een flexitariër bent, het blijft cruciaal om gezond te eten. Dit houdt in dat je in de eerste plaats voldoende kiest voor bladgroenten, noten en zaden. De recepten in het kookboek zijn mooi opgedeeld in de hoofdstukken: apero & fingerfood, soepen, salades, hoofdgerechten, quiches & hartige taarten, pasta’s & risotto’s. De uitwerking van de recepten zijn helder en overzichtelijk. Bij elke uitwerking staat een handige tip ter aanvulling om het recept nog lekkerder te maken.

Lay-out
De uitwerking van de recepten is heel overzichtelijk en mooi uitgewerkt. De stappen zijn goed te volgen en ook de foto’s van de recepten verduidelijken de recepten. Een prachtig boek, mooi vormgegeven, zowel de opmaak, indeling als de uitwerking van de recepten zijn helder en goed te volgen.

Al met al…
Leert de Groene keuken je om eenvoudige en super lekkere vegetarische én veganistische recepten in rap tempo op tafel te zetten. Stap binnen in een wereld vol verse fruit en groenten, en ontdek de veelzijdige van peulvruchten, noten en zaden. Naast de uitwerking van de recepten geeft het boek ook handige tips om je voorraadkast aan te vullen zodat je anytime een fijne vegetarische of veganistische maaltijd kan bereiden.

De Groene keuken
Auteur: Sophie Matthys
Uitgever: Manteau
ISBN: 9789022334898
Prijs: €19,99

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Rosa Kuijpers

Redacteur en social media expert at De Hippe Vegetariër
Rosa is een echte foodie en is sinds november 2017 van start gegaan bij de Hippe Vegetariër. Naast haar studie Communicatiewetenschap heeft ze veel affiniteit met gezonde voeding en sport, en schrijft hier maar al te graag over. Daarnaast redigeert en corrigeert ze verslagen en scripties van studenten. Ze hoopt de bezoekers van de Hippe Vegetariër vooral te inspireren en te boeien met haar artikelen.
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Latest posts by Rosa Kuijpers (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt