...

Kookboek: Groenten van Roos

door | 22 nov 2018 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

De groenten van Roos is een inspirerend kookboek om je eetpatroon te veranderen op een leuke en makkelijke manier! Het bevat meer dan 70 recepten die allemaal binnen 10 minuten klaar zijn. Roos geeft je tips en tricks om simpel, lekker en snel te koken en een weekmenu met het bijkomende kostenplaatje. Het is een kookboek dat je stap voor stap leidt naar een ‘gezondere’ levensstijl zonder al te veel moeite. Lees hier meer over de groenten van Roos!

Roos ten Zeldam
Roos heeft een missie: mensen meer groenten laten eten. Ze was al jong (8 jaar) bewust bezig met haar voeding, haar zus was haar grote voorbeeld om ook vegetarisch te gaan eten. Er waren periodes waarin Roos vlees en vis at door haar krachttraining, maar al gauw merkte ze dat die manier van eten niet bij haar paste. Gaandeweg leerde zij om naar haar lichaam te luisteren en te achterhalen wat zij nodig had. En zo waren er nog meer strubbelingen die Roos doorliep als het ging om voeding. Haar ervaring en tips deelt ze nu met ons. Met dit boek en haar restaurant wilt ze jou en mij helpen om dichter bij jezelf te komen op het gebied van voeding en lifestyle.

Een nieuwe basis
De boodschap van Roos haar boek is niet denken in ‘wat kan ik allemaal niet meer eten’, maar juist wat er allemaal wel kan. De focus wordt gelegd op je eetpatroon zo te veranderen, dat het voor ieder haalbaar is en niet allemaal te moeilijk wordt of veel tijd kost.
Het boek bevat ontzettend veel tips over bijvoorbeeld inkopen doen, vervangers voor vlees, praktisch koken, meal preppen en ga zo maar door. Het is niet alleen een boek met recepten, maar ook een gids voor vegetariërs, veganisten of flexitariërs. In het boek staan 10 praktijksituaties beschreven, van bijvoorbeeld uiteten gaan tot aan met de trein reizen. Deze geven je inzicht en helpen je verder!

Recepten
De indeling van de recepten is als volgt: pre-ontbijt (om je metabolisme op gang te brengen), ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes, snacks en drinken. Een uitgebreid scala aan vegetarische, makkelijke en snelle recepten. Naast de dagelijkse recepten zijn er ook andere hoofdstukken, zoals ‘andere toffe dingen om uit te proberen’. Voorbeelden hiervan zijn: de pH-waarde in je lichaam, detoxen, koffie en lifestyle tips.

Lay-out
De titel en het kookboek geven je het complete groentengevoel. Zowel de kleuren als de foto’s maken het onwijs aantrekkelijk om zelf je tanden in een van deze gerechten te zetten. De afwisseling van eten en lifestyle-tips zijn fijn en interessant om te lezen!

Al met al..
Groenten van Roos is een leuk, uitgebreid en verrassend kookboek! Van de basis guidelines en recepten naar verschillende praktijksituaties. Een super kookboek en handleiding voor het veranderen van je eetpatroon. Een dikke aanrader voor veggielovers!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Groenten van Roos
Auteur: Roos ten Zeldam
Uitgever: Het boekenschap
Prijs: €32,50
ISBN: 978 94 92723 26 0

 

Summary
Kookboek: Groenten van Roos
Article Name
Kookboek: Groenten van Roos
Description
Het kookboek Groenten van Roos van Roos Zeldam is een fantastisch kookboek vol kleurrijke vegetarische recepten en lifestyle tips. Een musthave!
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt