Kookboek: Holy Happy Belly
Enza Bom

Kookboek: Holy Happy Belly

donderdag 16 januari 2020
Bianca Fabrie, voorheen make-up artiest en haarstylist, schreef haar eerste boek: Holy Happy Belly, de frisse zomer en lente editie. Nu is ze terug met een herfstige winter editie, dat kunnen wij wel gebruiken! Bianca is gespecialiseerd in Ayurvedische recepten. Dit is een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door middel van het aanpassen van het voedingspatroon. Vandaag de dag raken steeds meer mensen hierin geïnteresseerd. Zelf heeft Bianca er enorm veel aan gehad om op deze manier met voeding om te gaan. Zij voelt zich sinds zij dit dieet volgt zo veel gezonder en energieker, dat zij haar beste Ayurvedische recepten graag wil delen. Simone van Rees maakte de foto’s van de gerechten in dit prachtige boek.

Holy Happy Belly
Het boek heeft als doel dat mensen zich goed voelen door de dingen die ze eten. Het belangrijkste is de uitwerking op de buik, met de focus op de spijsvertering. Bij elk recept staat er beschreven wat de gezondheidseffecten zijn van de ingrediënten. Ook legt Bianca in het boek kort uit wat Ayurveda precies is en ze geeft tips hoe jij Ayurvedisch kan eten en zo je spijsvertering in balans kan brengen. Daarnaast wordt er volledig gekookt aan de hand van de seizoenen, ook goed voor de wereld dus!

Recepten
De recepten in dit boek zijn precies wat je ervan zou verwachten: comforting en super gezond. Alle recepten zijn vegetarisch en grotendeels zelfs veganistisch. Ook zijn ze super toegankelijk en eenvoudig. Er zijn veel Indiase invloeden terug te zien, maar daarnaast ook andere wereldkeukens. Er worden bijvoorbeeld vaak mungbonen gebruikt. Een voedzame groene boon die je makkelijk kunt kopen bij de toko. Verder zitten de gerechten boordevol groenten. Er staat een aantal recepten in voor verwarmende soepen zoals een wortel-linzensoep met gember en warme winterdrankjes waaronder Masala chai latte. Perfect voor een regenachtige dag!

Lay-out
Het boek is opgedeeld in twee delen: de herfst en de winter. Deze delen zijn weer opgedeeld in logische categorieën. In de herfst zijn er wat herfstige salades terug te vinden, maar in de winter worden deze overgeslagen en gaat Bianca meteen door naar de soepen. Verder zijn de categorieën ongeveer gelijk. De foto’s van de gerechten en producten zijn erg mooi en komen op elke bladzijde voor. Geen enkel recept wordt hierin overgeslagen. Zeker een pluspunt!

Al met al
Met dit boek kun je lekker en stralend de winter doorkomen.  Zit je niet goed in je vel of ben je geïnteresseerd in een Ayurvedisch dieet, dan is dit zeker een goed boek om mee te beginnen. Een goed dieet kan namelijk bij een tal van kleine kwaaltjes helpen. Bianca laat zien welke producten je het beste wel of juist niet kan gebruiken en op welk moment. In elk geval bestaat er geen twijfel over het feit dat de recepten uit Holy Happy Belly lekker en gezond zijn!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Holy Happy Belly
Bianca Fabrie
Uitgever: Snor

1 Reacties

holy happy belly is een prachtig boek. Fijn om te hebben, maar ook om kado te geven. Beeldschone fotografie en heerlijke recepten. Is voor het eerst dat ik ayurvedische recepten maak. Aanrader!

12:07 30 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.