...

Kookboek: Iedereen eet mee

door | 4 apr 2018 | Glutenvrij, In mijn keuken, Kookboeken, Suikervrij, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Een evenwichtig eetpatroon is voor het hele gezin van groot belang. Maar hoe pak je dit aan? Hoe zorg je ervoor dat iedereen blij wordt van de gerechten die jij op tafel zet, zonder dat er met lange tanden wordt gegeten? Helemaal spannend wordt het als je rekening moet houden met een voedselintolerantie of -allergie. Het kookboek: Iedereen eet mee dient als handig hulpmiddel om élke dag evenwichtig, én lekker te koken voor het hele gezin. Dit boek bundelt de hartige succesgerechten en de zoete toppers, waarbij telkens is aangegeven of het recept vrij is van gluten, lactose, noten, eieren, soja, of geraffineerde suiker.

Alexia Stevens
Alexia Stevens, hr-consultant, deelt haar passie voor gezonde voeding op haar populaire foodblog Must Be Yummie en in haar kookboek Iedereen eet mee. Koken is haar grote hobby, maar ook een uitdaging. Haar man is namelijk glutenintolerant en zij en haar kids verdragen geen melkproducten. Haar jongste spruit mag geen suiker. Tóch weet Alexia haar gezin met veel alternatieven te verrassen om de vingers bij af te likken.

Gezond en evenwichtig eten: een bijzondere uitdaging in een gezin
Het komt je misschien wel bekend voor: na een drukke werkdag nog een lekkere en evenwichtige maaltijd op tafel toveren en de volgende ochtend een verrukkelijke lunchbox samenstellen voor jezelf en je gezin. Het is vaak een pittige uitdaging. Helemaal spannend wordt het als je ook nog eens rekening moet houden met een voedselintolerantie of -allergie. In het kookboek ‘Iedereen eet mee’ vind je een zeer handige introductie over verschillende vormen van voedselallergieën en voedselintoleranties, tips & tricks om hiermee om te gaan, inclusief een voorbeeld van een aangepaste voorraadkast waar met name puur natuurlijke ingrediënten in staan. Tot slot worden er enkele vuistregels voor gezonde voeding gegeven. Voldoende beweging, zo min mogelijk bewerkte voeding, het verminderen van het consumeren van suiker- en koolhydraatrijk eten zijn hierin belangrijk benoemde punten.

Recepten
De recepten lopen zeer uiteen. Om te beginnen staan de meest heerlijke ontbijtrecepten uitgewerkt. Recepten zoals zelfgemaakte fruitontbijt granola, smoothies, havermoutpap zonder koken en kaneelrolletjes zijn hier voorbeelden van. Na de ontbijtrecepten worden de meest fijne recepten voor de lunch, hartige en zoete snacks, doordeweekse diners, desserts & koekjes en voor feestelijke gelegenheden benoemd.

Layout
De uitwerking van de recepten is gedegen en helder. De stappen voor het bereiden van de gerechten zijn goed te volgen en daarbij wordt per recept een handige tip gegeven om ze nóg specialer en smaakvoller te maken. Het beeldmateriaal is prachtig en professioneel. Alexia Stevens gebruikt haar eigen persoonlijke foto’s van momenten met haar gezin en haar kinderen.

Al met al… 
Dient het kookboek ‘Iedereen eet mee’ als een handig hulpboek voor het maken van gezonde gerechten voor het hele gezin waarbij rekening gehouden wordt met voedselintolerantie en allergenen. De uitwerking van de recepten zijn helder en goed te volgen. Bovendien zijn de gerechten zeer creatief, smaakvol en de meeste vegetarisch!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Iedereen eet mee
Auteur: Alexia Stevens
Uitgever: Manteau
Prijs: €22,50
ISBN: 9789022334669

Summary
Kookboek: Iedereen eet mee
Article Name
Kookboek: Iedereen eet mee
Description
Een evenwichtig eetpatroon is voor het hele gezin van groot belang. Het wordt spannend als je tijdens het koken rekening moet houden met een voedselintolerantie of -allergie. Het kookboek: Iedereen eet mee dient als handig hulpmiddel om élke dag evenwichtig, én lekker te koken voor het hele gezin.
Author
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Rosa Kuijpers

Redacteur en social media expert at De Hippe Vegetariër
Rosa is een echte foodie en is sinds november 2017 van start gegaan bij de Hippe Vegetariër. Naast haar studie Communicatiewetenschap heeft ze veel affiniteit met gezonde voeding en sport, en schrijft hier maar al te graag over. Daarnaast redigeert en corrigeert ze verslagen en scripties van studenten. Ze hoopt de bezoekers van de Hippe Vegetariër vooral te inspireren en te boeien met haar artikelen.
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Latest posts by Rosa Kuijpers (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt