...

REVIEW: Asian Green

door | 12 okt 2021 | In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

In het nieuwe kookboek ‘Asian Green’ inspireert Ching-He Huang je met een plantaardige reis langs alle Aziatische landen te gaan. Haar man is sinds 2017 veganist en vanaf dit moment verdwenen zijn gezondheidsproblemen als sneeuw voor de zon. De recepten in dit boek zijn gevarieerd en veelzijdig en hebben de vele reizen in Azië als inspiratiebron. Ching wil men met dit kookboek op weg helpen naar een plantaardig dieet en het uitbreiden van kookrepertoire. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees hier onze review!

Inhoud en structuur
Asian Green is een kookboek met 100 vegan recepten uit de Aziatische keuken. Het boek begint met een inleiding met daarin de filosofie die Ching hanteert: ‘voeding als medicijn’. Ze legt uit waarom plantaardig eten goed voor je is, waarom er een invloed is op de natuur met de producten die we eten en hoe je mindful kan eten. Hierbij vertelt ze eigen verhalen, wat deze eerste pagina’s van dit kookboek erg persoonlijk maakt. De recepten zijn ingedeeld in zeven categorieën: Begin de dag goed, Spannende soepen, Exotische salades, Snel & makkelijk, Warm & troostend, Om te delen, Voor de zoetekauw. Zoals je kunt zien is er dus een groot scala aan recepten voor elk moment van de dag! Na alle recepten volgen er nog een paar hoofdstukken met informatie. Dit zijn tips van de kok, hoe je jouw voorraadkast Aziatisch maakt, hoe je goed wokt en vervolgens nog 5 basisrecepten. Dit kookboek sluit af met een verklarende woordenlijst, vanwege de vele Aziatische ingrediënten en termen, en een dankwoord.

Lay-out
Asian Green is een kookboek van 208 pagina’s met een rustige lay-out en prachtige receptfoto’s. Het kijken naar deze foto’s alleen al is fantastisch! De recepten zijn duidelijk en ruim uitgetypt, waarbij sommige over twee pagina’s zijn verdeeld. Hierdoor zie je gelijk welke recepten meer stappen vereisen. Bij elk recept is aangegeven voor hoeveel personen het is, hoe lang het snijplankwerk duurt en wat de kooktijd is. Hierdoor zie je in één oogopslag hoelang je bezig zult zijn. Wat leuk is aan dit kookboek is dat de macronutriënten per recept zijn uitgewerkt, zo kun je makkelijk en snel iets vinden naar jouw behoefte.

Recepten
Alle vegan recepten in dit kookboek zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken en dat zie je dan ook echt terug. Van ontbijtjes tot soepen en van salades tot heerlijke toetjes: dit kookboek bevat alles om een heerlijk diner voor vrienden of familie voor te schotelen. Of natuurlijk voor jezelf! 😉. Sommige recepten bevat een lange ingrediëntenlijst, waar je in eerste instantie misschien een beetje van schrikt. Doordat alle dressings zelf worden gemaakt in dit kookboek, omvatten sommige recepten meer ingrediënten. Maar dingen zelf maken is natuurlijk het allerleukste wat er is en ook nog eens veel gezonder. Alle ingrediënten die worden gebruikt zijn te koop in de grotere supermarkten of Aziatische winkels en komen in veel recepten terug. Zo hoef je misschien maar één keer wat meer te kopen en kun je deze ingrediënten ook gebruiken voor andere recepten!

Al met al…
Wij zijn zeker erg enthousiast over dit Aziatische kookboek! Het prikkelt ons om zo snel mogelijk alle recepten uit te proberen en hebben al de nodige dinertjes ingepland. Het is leuk om een te zien hoe makkelijk het eigenlijk is om traditionele Aziatische recepten vegan te maken! Ontdek deze Aziatische recepten nu zelf en leer veel over deze keuken.

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Asian Green’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Asian Green
Ching-He Huang
Uitgeverij: Becht

 

Summary
REVIEW: Asian Green
Article Name
REVIEW: Asian Green
Description
In het nieuwe kookboek ‘Asian Green’ inspireert Ching-He Huang je met plantaardige reis langs alle Aziatische landen te gaan. Lees hier onze review!
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt