...

REVIEW: Gebak met groenten

door | 5 okt 2021 | In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

In ‘Gebak met groenten’ neemt Vegamuze (Eveline Versluys) je mee naar een wereld waar bakken en groenten samen komen. Het allerbeste aan dit bakboek is dat alle recepten vegan zijn én dus bomvol groenten zitten. Eveline is een liefhebber van groenten. Dit is uitgegroeid tot een plantaardige cateringzaak ‘Vegamuze’. De 45 recepten in het bakboek hebben stuk voor stuk een groente in de hoofdrol en zitten vol met tips over gezonder bakken. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees hier onze review!

Inhoud en structuur
Gebak met groenten is een volledig vegan bakboek. Er staan recepten in die minder suiker bevatten dan traditionele bakrecepten (YAY!). Op de eerste pagina’s van dit bakboek vinden we een introductie over Eveline en hoe zij haar liefde en passie voor groenten heeft ontwikkeld. Om de recepten vegan te krijgen, legt Eveline uit hoe je de traditionele boter en eieren kunt vervangen. De recepten die volgen zijn gecategoriseerd per groentesoort. Zo kan je makkelijk een baksel uitzoeken met jouw favoriete groente of met de groente die je nog hebt liggen, go duurzaam! Aan elk begin van het hoofdstuk legt Eveline uit waarom de desbetreffende groente zo leuk is om mee te bakken. Een leuk feitje over dit bakboek: de Vegamuze geeft elk recept een ‘knettergek’-rating. Dus wil je niet ‘over-de-top’ starten, houdt deze score in de gaten!

Lay-out
Gebak met groenten is een bakboek van 184 pagina’s met een overzichtelijke lay-out. De recepten zijn duidelijk en ruim uiteengezet. Tips voor tijdens het bakken zijn duidelijk weergeven onder aan de recepturen in een apart vakje. Bij een enkel recept zijn wat lastigere stappen verduidelijkt met foto’s, zodat dit stapsgewijs gevolgd kan worden. Doordat elk hoofdstuk in het teken staat van één hoofdgroente is ‘Gebak met groenten’ super logisch opgebouwd en leest het prettig!

Recepten
Dit bakboek bevat 45 originele bakrecepten met tips om het naar eigen wens te kunnen bakken. Er spelen in totaal 16 groenten de hoofdrol waarmee de meest verrassende creaties worden neergezet. Voor de uitmuntende rekenaar, dit zijn ongeveer 3 recepten per groentesoort. De ingrediënten zijn verkrijgbaar in de supermarkt, wat het nóg laagdrempeliger maakt om deze lekkernijen te bakken. Zoals eerder gezegd zijn alle recepten geheel plantaardig en bevatten weinig toegevoegde suikers.

Al met al…
Dit bakboek is een origineel soort in zijn categorie. Waar andere bakboeken veel gebruik maken van suikers, gooit ‘Gebak met groenten’ het over een hele andere boeg. De recepten zijn out-of-the-box en niet alledaags, wat een leuke twist kan geven aan jouw bakervaring. Ontdek deze nieuwe smaakcombinaties en maak gebruik van alle tips die de Vegamuze hierin deelt.

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Gebak met groenten’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Gebak met groenten
Vegamuze
Uitgeverij: Sterck & De Vreese
ISBN: 978 90 5615 805 7
€22,50

Summary
Kookboek review: Gebak met groenten
Article Name
Kookboek review: Gebak met groenten
Description
Zoet gebak maken met groenten? In dit bakboek legt Vegamuze met 45 originele recepten en tips uit hoe je dit doet. Lees hier onze review!
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt