...

Kookboek review: Greenfeast

door | 16 jan 2021 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Greenfeast is het tweede boek van het tweeluik van Nigel Slater. In het eerste deel van Greenfeast staan de zomer en de lente centraal. In dit deel draait het om heerlijke recepten voor de herfst en winter. Het zijn meer dan 110 verwarmende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Greenfeast
Nigel Slater wil je laten zien dat seizoensgebonden koken en minder vlees eten niet moeilijk hoeft te zijn. In het eerste deel van Greenfeast staan gerechten met ingrediënten uit de lente en zomer centraal. In dit tweede deel vind je heerlijke herfst- en winterrecepten. Het is een ideaal boek voor mensen die minder of geen vlees willen eten.

Lay-out
Het kookboek is in A5 formaat, dus een wat kleiner formaat dan de meeste kookboeken. Het boek begint met een inleiding, waarin ook wat uitleg wordt gegeven over het eerste deel van Greenfeast. De benaming van de hoofdstukken vinden wij heel erg leuk. Denk aan: in een pan, op toast, met een opscheplepel of met een korst. Misschien zorgt dit er wel voor dat zoeken iets lastiger is op basis van deze onderwerpen. Bij de recepten noemt Nigel meestal niet de naam van het gerecht, maar de ingrediënten. Zo heet een van de recepten ‘eieren, edamamebonen en taugé’ met daarbij als ondertitel ‘een zacht kussen van ei. Een wirwar van groenten’. Op de afbeelding ernaast zie je een omelet met groenten. Op iedere pagina vind je een recept met daarnaast een foto van het gerecht. Het kookboek is strak en heeft mooie foto’s die gemaakt zijn door topfotograaf Jonathan Lovekin.

Recepten
In het boek staan heerlijke gerechten die je allemaal binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Alle recepten zijn vegetarisch, een aantal daarvan zijn ook veganistisch. Nigel deelt leuke vegetarische gerechten die makkelijk klaar te maken zijn, maar wel heel erg smaakvol. Denk aan een hartige taart van filodeeg, kaas en groenten. Een taart van ui, appel en parmezaanse kaas of een crumble met appel, havervlokken en chocolade. Daar krijgen wij toch wel honger van! Voor de ingrediënten van deze recepten kun je meestal gewoon terecht bij de supermarkt. Veel ingrediënten heb je overigens niet nodig, want de meeste recepten bestaan maar uit een paar ingrediënten. Bij ieder gerecht staan ook nog wat mogelijke variatie tips van Nigel. Mocht je toch niet zo houden van een bepaald ingrediënt, dan kun je dat dus heel makkelijk vervangen. Echt heel erg handig! 

Al met al…
Greenfeast is een perfect boek voor de (beginnende) vegetariër. Het zijn makkelijke recepten die snel op tafel staan. Maar het zijn wel vernieuwende en hippe recepten, dus ook voor de mensen die al een tijdje vega eten is het boek zeker een aanrader! En dat Nigel gebruik maakt van seizoensgebonden ingrediënten is natuurlijk helemaal top!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het kookboek Greenfeast? Of heb je het al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Greenfeast
Nigel Slater
Uitgever: Fontaine Uitgevers

Summary
Kookboek review: Greenfeast
Article Name
Kookboek review: Greenfeast
Description
Greenfeast is een tweeluik van Nigel Slater. Het zijn meer dan 110 verwarmende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen.
Author
Sanne Romp

Sanne Romp

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Sanne is diëtist en houdt van koken, sporten en eten. Ze is altijd op zoek naar nieuwe recepten die ze kan uitproberen. Aan deze recepten geeft ze wel altijd haar eigen draai, het liefst zo gezond mogelijk. Daarnaast vindt ze het een leuke uitdaging om te koken voor mensen met een allergie. Sanne kun je regelmatig vinden in een van de hotspots in Nijmegen!
Sanne Romp

Latest posts by Sanne Romp (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt