...

Kookboek review: High protein door Hannah Vreugdenhil

door | 10 jun 2020 | Flexitarisch, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Dat eiwitten goed zijn voor de spieropbouw weten we allemaal wel. Maar binnen een vegetarisch dieet genoeg proteïnen binnenkrijgen kan soms een hele opgave lijken. Veganistisch? Nog lastiger! Maar is dit eigenlijk wel zo? In haar nieuwe boek laat Hannah Vreugdenhil zien dat koken met eiwitbronnen hartstikke leuk en lekker kan zijn, en daarbij nog eens hartstikke makkelijk. Vandaag reviewen wij haar boek High protein!

High protein
Als je naar Hannah Vreugdenhil kijkt zie je een prachtige vrouw, maar ze was niet altijd even gelukkig met haar eigen lichaam. Niet om haar uiterlijk, maar om hoe zij in haar vel zat. En oh, wat klinkt dat herkenbaar. In de introductie van het boek beschrijft zij hoe ze lange dagen maakte in de horeca met onregelmatige eettijden. Deze leefstijl heeft zij uiteindelijk vaarwel gezegd en ze is zich vanaf dat moment meer en meer gaan richten op sport. Maar hoe vaker je in de in de sportschool staat, hoe meer eiwitten je nodig hebt voor een goede spieropbouw en goed herstel. Aan de juiste hoeveelheid eiwitten komen is soms nog best lastig. Daarom besloot Hannah genoeg recepten te ontwikkelen waarmee zij gemakkelijk haar doelen kon bereiken. Tijdens deze zoektocht ontwikkelde zij ook een nieuwe relatie met eten, en eet zij nu veel gezonder én lekkerder. Haar beste recepten bundelde zij uiteindelijk In haar boek High protein. In dit boek staan 56 heerlijke recepten die voor minimaal 25% uit eiwit bestaan!

Lay-out
De vormgeving van het boek komt stoer maar ook licht over, net als de recepten. Het moderne en strakke lettertype zorgt voor overzicht en een hippe uitstraling. Bij elk recept zit een foto en verder is het boek best recht toe recht aan. Aan het begin staan wat tips over verschillende eiwitbronnen, maar verder ligt de focus vooral op de recepten die verdeeld zijn over verschillende categorieën, en bijhorende foto’s die er zeker smaakvol uitzien!

Recepten
In het boek staan de recepten verdeeld in logische categorieën: ontbijt, lunch, diner, to go, snacks en dessert. De recepten zijn gezond, lekker en vullend maar zitten bovenal boordevol proteïnen. Niet alle gerechten zijn vegetarisch. In elk recept staat wel een variatietip aangeven om het toch vegetarisch te maken met een vleesloze eiwitbron. De voedingswaarden en kooktijden (kort, middel, lang) staan aangegeven. Een paar heerlijk opvallende gerechten die je tegenkomt als je door het boek bladert zijn: een cookie dough bar, snicker havermout, een groenten bowl met tempé en de tofu saté.

Al met al…
… vind ik dit een mooi boek, met recepten die ik thuis graag zou maken. Het is geschikt voor de sportfanaten onder ons, maar ook voor iedereen die meer eiwit aan zijn voedingspatroon wil toevoegen. Het boek hanteert een flexitarisch eetpatroon, maar er wordt in elk recept aandacht besteed aan vegetarische alternatieven. Perfect dus voor als jij een vriend of vriendin hebt die wel vlees eet, en jullie samen wat fitter willen worden!

High protein
Hannah Vreugdenhil
Uitgever: spectrum

Summary
Kookboek review: High Protein door Hannah Vreugdenhil
Article Name
Kookboek review: High Protein door Hannah Vreugdenhil
Description
In haar nieuwe boek laat Hannah Vreugdenhil zien dat koken met eiwitbronnen leuk, lekker en makkelijk is. Lees nu onze review van het kookboek High protein!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt