...

Kookboek review: Jackfruit van Jessica Lek

door | 8 apr 2020 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Goed nieuws! Na haar boeken over de asperge en crock-pot gerechten heeft Jessica Lek nu een kookboek gewijd aan de Aziatische jonge jackfruit. Deze vrucht heeft zijn opmars gemaakt naar het Westen en heeft nu zijn eigen boek. Benieuwd geworden naar het kookboek Jackfruit van Jessica Lek? Lees dan snel verder!

Jackfruit
De jackfruit is de laatste tijd bekend geworden als ‘vleesvervanger’. Deze veelzijdige vrucht uit Zuidoost-Azië heeft in een paar jaar tijd ook in het westen aan populariteit gewonnen. Rijp is hij lekker om te eten als een zoet stuk fruit, maar een onrijpe jackfruit heeft een vlezige structuur die erg lijkt op vlees. Deze structuur leent zich goed voor een ‘pulled jack‘. Dit klinkt niet alleen stoer, maar is erg lekker op een broodje en daarom binnen de horeca een populair alternatief voor een hamburger. Gelukkig ligt de vrucht nu ook in de supermarkt, een blik fairtrade jackfruit is gewoon te koop bij Albert Heijn. Hierdoor kan jij ook thuis met dit bijzondere stuk fruit kokkerellen. Jessica Lek laat met dit kookboek namelijk zien dat er nog veel meer mogelijkheden zijn met jackfruit!

Lay-Out
De mintgroene cover geeft dit boek een rustige uitstraling. De goed gevulde gele curry bowl op de voorkant belooft dat dit boek een goede aanwinst zal zijn voor een vegetarische kookboekcollectie, het ziet er namelijk enorm smakelijk uit. Ook de rest van de gerechten zijn met zorg gefotografeerd. Bij elk recept zit een foto, altijd een pluspuntje. Door het boek heen staan leuke illustraties van de jackfruit en als bonus zit er nog een vrolijk jackfruit stickervel bij.

Recepten
Jessica Lek laat zien dat er nog véél meer mogelijkheden zijn als het om jackfruit gaat én dat het bijna overal in te verwerken is. Zo variëren de gerechten die je tegenkomt in het boek van jackfruitspread tot jackfruitnuggets en verschillende soepen en salades met jackfruit. Ook zie je dat jackfruit zich niet alleen beperkt tot de Aziatische keuken, waar de jackfruit al vaker verwerkt wordt in bijvoorbeeld miso-ramen. In het boek hoef je namelijk ook niet gek op te kijken van Italiaanse recepten. Zo zit jackfruit verwerkt in een pompoen ravioli!

Al met al…
Wij zijn zeker te spreken over dit boek. Het is een ode aan de jonge jackfruit en zeker de moeite waard als het je leuk lijkt deze vrucht beter te leren kennen. De recepten zijn toegankelijk en niet moeilijk te maken. Je kunt er terecht voor veel bekende gerechten met een twist. Als je op zoek bent naar iets nieuws om uit te proberen, dan is dit leuke boekje zeker een aanrader!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Jackfruit
Jessica Lek
Uitgeverij: Good Cook B.V.

Summary
Kookboek review: Jackfruit
Article Name
Kookboek review: Jackfruit
Description
Het kookboek van Jessica Lek staat vol met recepten voor het bereiden van jackfruit. Ben jij benieuwd wat je allemaal kan met deze vrucht? Lees dan snel verder!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt