...

Kookboek review: Pride and Pudding van Regula Ysewijn

door | 19 aug 2020 | Kookboeken, London

Print Friendly, PDF & Email

Engeland staat misschien niet bekend om de gerechten, maar toch kan de Britse keuken je meer brengen dat je denkt. In het mooie boek Pride and Pudding van Regula Ysewijn leer je over de geschiedenis en trots van de Britse eetcultuur. Lees verder voor onze review van dit mooie kookboek.

Pride and pudding
Pudding in Engeland is iets anders dan wij hier kennen. Want pudding, zul je vast denken, dat is toch gewoon een dessert? Niet voor de Britten, die kennen heel veel verschillende soorten pudding: zoet, hartig, warm, koud, gebakken en gefrituurd. Je kan het zo gek niet bedenken, of de Britten noemen het pudding. Of, zo lijkt het. De recepten zijn namelijk gevormd door eeuwenoude tradities. In Pride and Pudding zijn deze recepten aangepast aan de moderne tijd. Zo wil Regula Ysewijn laten zien dat de échte Britse pudding veel méér is dan drillerige gelatine met suiker. Het kan namelijk ook een smaakvolle, voedzame maaltijd zijn. In Groot-Brittanië is het eten van pudding een begrip voor elke maaltijd en in alle soorten en maten. Ysewijn weidt je in in het cultureel pudding erfgoed van de Britse geschiedenis.

Lay-out
Pride and Pudding is echt een heel mooi boek, van binnen en buiten. De hardcover heeft een licht reliëf waardoor het echt antiek aanvoelt. De buitenkant en de bladzijden staan vol met illustraties die passen bij de Britse geschiedenis en verhalen. De illustraties, gemaakt door Bruno Vergauwen, zijn werkelijk prachtig en geven het boek kleur. De gerechten zijn enorm stilistisch gefotografeerd en lijken net stillevens. De foto’s zijn donker en esthetisch. Het doet ouderwets aan, maar dan in een nieuw jasje. Denk aan haardvuren, marmer en donker hout. De recepten staan gerangschikt op soort pudding en jaartal. Zo neemt het boek je mee terug naar recepten uit de 15e eeuw!

Recepten
In de Britse cultuur wordt veel met dierlijke producten gekookt, maar toch staan er een paar prachtige recepten in dit boek. De hartige gerechten zijn voornamelijk gericht op vlees, maar er staan hier een daar een paar verassende vega receptjes. Zoals bijvoorbeeld de peas pudding, oftewel een dipje gemaakt van erwten en munt. Vooral voor de zoete recepten zal ik zeker terugkeren naar dit boek. Britse klassiekers zoals custard en trifles komen voorbij. Ook zien we de bijzondere humor van de Britten doorschemeren in de receptuur. Zo is het recept voor ‘bacon and eggs’ een zoet gerecht dat bestaat uit een gebakken ei met slierten frambozen gelei die lijken op bacon. De Britse cultuur kom je in elk recept tegen!

Al met al…
Dit is een heel mooi boek als je meer wil weten van de Britse geschiedenis en eetcultuur. Nog steeds blijft vlees hierin een grote rol spelen, maar er staan ook lekkere vegetarische gerechten erbij en een heleboel zoete puddings! Ook voor dessert liefhebbers zou ik dit boek dus zeker aanraden!

Ben jij benieuwd geworden naar Pride and Pudding? Of heb je het al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Pride and Pudding
Regula Ysewijn
Uitgever: Overamstel Uitgevers

Summary
Kookboek review: Pride and Pudding van Regula Ysewijn
Article Name
Kookboek review: Pride and Pudding van Regula Ysewijn
Description
Het mooie kookboek Pride and Pudding van Regula Ysewijn staat vol met Britse recepten en geschiedenis. Lees hier onze review!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt