...

Kookboek: VEGA FEEST van Nina Olsson

door | 6 dec 2018 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

VEGA FEEST is het kookboek van de Zweedse Nina Olsson, bekend van haar populaire foodblog Nourish Atelier. Op dit foodblog plaatst ze creatieve en vegetarische recepten vol van smaak. Naast blogger en auteur is Nina art director en fotograaf (wat overduidelijk te zien is aan de prachtige foodfotografie in dit boek!)

De kunst van het goede leven delen
Nina heeft dierbare herinneringen aan de etentjes die haar ouders vroeger organiseerden; een huis vol vrienden, vrolijk gelach, zachte muziek en een tafel vol lekker eten. Als klein meisje droomde ze dan ook al van de etentjes die ze later zelf zou organiseren. Eten betekent voor haar verbinding, samenzijn en het goede leven delen met de mensen waar ze van houdt.

Gerechten
Nina’s recepten zijn een mix tussen haar Scandinavische roots en de wereldkeuken. Wat er dan op tafel komt? Kleurrijke gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. De technieken die ze gebruikt. laten de textuur en smaak van deze groenten optimaal tot hun recht komen. Perfect voor een gezellig samenkomen, intiem etentje of een bijzonder feest.

Een etentje organiseren a la VEGA FEEST
Op de eerste pagina’s is er aandacht voor het goede leven en geeft Nina tips voor het organiseren van een etentje. ‘’Het belangrijkst is dat de sfeer gastvrij is en dat je gasten zich vermaken, dus ga vooral niet lopen stressen. Vergeet perfectie en strikte tafeletiquette!’’ Vervolgens wordt vol aandacht uitgelegd hoe je dit boek als lezer het beste kunt gebruiken. Kun je meteen zelf aan de slag!

Feestmaal: sharing dinners
Het boek leest zoals een feestmaal is opgebouwd. Van smaakvolle, kleine hapjes die de eetlust doen opwekken tot karakteristieke Noorse buffetgerechten die niet misstaan bij een winterse maaltijd of juist zomers feest. Denk bijvoorbeeld aan het populaire smörgåsbord voor in de zomer en aan gebraden van bloemkool en selderknol in de winter. Daarnaast vind je er recepten van feestelijke salades met watermeloen, chioggiabiet en miso-wauw-saus tot stevig comfort-food zoals een goedgevulde regenboogcurry en klassiekers in een plantaardig jasje.

Bijgerechten
Een speciaal hoofdstuk voor de bijgerechten; want dat verdienen een gepekelde jackfruit-bulgogi en Big Roast absoluut! En wil je een intiem diner organiseren? Blader dan snel naar het hoofdstuk voor zorgvuldig opgemaakte bordjes. Hier vind je namelijk perfect uitgebalanceerde hoofdgerechten waarbij je je vingers aflikt. Last but not least: desserts zoals de typisch Zweedse tahinbabka (een soort kaneelbroodje), of de in gember en hibiscus gestoofde peertjes met roomijs. Ultiem geluk voor de winterdagen!

Seizoenen
De seizoenen worden aandachtig gevierd in Scandinavië. Een hele fijne traditie waardoor VEGA FEEST nog een bijzonder ’extraatje’ kent. In het hoofdstuk Al fresco worden recepten in het zonnetje gezet die extra lekker zijn om in de buitenlucht te eten. Waar je dan aan moet denken? Aan kleurrijke pizza’s, kebab van aubergine en groene crèpetaart natuurlijk. Bij het zien van de prachtige foodfotografie ga je direct watertanden. Beloofd!

Kortom..
Waarom ik blij word van deze recepten? Omdat ze ontzettend veelzijdig zijn. Ze doen het goed als losse gerechtjes, maar ook gecombineerd in een menu. Net waar jij zin in hebt en wat bij jou past! Het is een feestelijk kookboek waarin groenten de hoofdrol spelen, de Scandinavische keuken met veel flair wordt gemixt met verschillende wereldkeukens en Nina de lezer verrast en verwent met creativiteit en smaak. Een boek met oogstrelende foodfotografie en een hartverwarmende boodschap: het goede leven delen!

VEGA FEEST
Nina Olsson
Uitgeverij Luitingh-Sijthof
ISBN: 9789024581924
Prijs: €20,00

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
Kookboek recensie: VEGA FEEST van Nina Olsson
Article Name
Kookboek recensie: VEGA FEEST van Nina Olsson
Description
Het kookboek VEGA FEEST van de Zweedse Nina Olsson is een stijlvol kookboek vol smakelijke, creatieve, vegetarische recepten. Een absolute musthave!
Author
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt