...

REVIEW: Café Mazahar

door | 11 okt 2022 | De Hippe Vegetariër, In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Als jij fan bent van de Mediterraanse keuken is het kookboek ‘Café Mazahar’ van Merijn Tol helemaal iets voor jou. In dit kookboek brengt Merijn niet alleen de zon op je bord, maar neemt ze je mee in haar Mediterraanse droom. Wij mochten dit kookboek doorbladeren, lees hier wat wij ervan vonden!

Inhoud en structuur
Met het kookboek Café Mazahar brengt Merijn Tol een ode aan de traditie van samen eten en samen leven. Een traditie die zij graag viert met de lezer. Dit kookboek begint met een hoofdstuk over de inhoud van de keukenkast. Welke basisingrediënten heb je nodig voor dit kookboek en Merijns Mediterraanse droom? Oranjebloesemwater, noten en zaden, olijfolie, tahina en nog veel meer! Vervolgens gaan we door naar het hoofdstuk basics waar een paar recepten voor sauzen worden beschreven. De hoofdstukken zijn verder onderverdeeld in ochtend, middag en avond en het kookboek wordt afgesloten met zoete recepten. Zo is Café Mazahar geschikt voor elk moment van de dag en heb jij nooit een excuus om dit boek er niet bij te pakken.

Door de hoofdstukken heen zitten kleine verhalen over typische Mediterraanse ingrediënten verstopt. Denk bijvoorbeeld aan za’atar. In deze verhalen vertelt Merijn over de herkomst en het belang van ingrediënten in de Mediterraanse keuken. Super leerzaam! Hierdoor zijn de recepten niet klakkeloos achter elkaar geplakt en wordt het doorbladeren echt een feestje. Ook zijn er soms pagina’s met enkel en alleen foto’s van Mediterraanse landschappen, straatjes of gerechten. Wij houden daar wel van!

Lay-out
Door de prachtige fotografie zie je hoe Merijn het samen eten wil overbrengen op de lezer. Prachtige gevulde tafels met heerlijke gerechten, dat is wat je terugziet in dit kookboek. Merijn is er dan ook in geslaagd om het gevoel dat erbij hoort over te dragen. We zien foto’s van prachtige stranden, opgevolgd door een heerlijk gerecht. De recepten zijn soms ietwat gek over een pagina uitgeschreven, maar het is er niet onduidelijk door geworden. Er zijn grote stukke witvlakken tussen de stukken tekst vrijgelaten, wat wij nog niet eerder hebben gezien bij een kookboek. Dit zorgt voor een speels effect! De bereidingswijzen van recepten staan duidelijk beschreven en er wordt vermeld voor hoeveel personen het recept is en hoelang het duurt. Dit kookboek is niet volledig vegetarisch, dus er wordt bij de recepten vermeld of iets vegetarisch of veganistisch is, handig!

Recepten
De recepten in Café Mazahar nemen je echt mee door de Mediterraanse keuken. Wat wij erg leuk vinden is dat er niet alleen aan diner en zoet is gedacht, maar dat we voortaan ook Mediterraanse ontbijtjes kunnen maken! De ingrediënten zijn veelal verkrijgbaar bij de supermarkt. Wanneer dit niet het geval is staat er vermeld waar je het kunt verkrijgen of met welk ander ingrediënt je het kunt vervangen. Ook wordt er aangegeven wanneer er speciaal keukenapparatuur gebruikt moet worden en waar je deze kunt kopen. Zo is er overal aan gedacht! Wanneer je gaat koken uit Café Mazahar kun je jezelf voorbereiden op een uitbreiding van je keukenkast, want er worden veel kruiden gebruikt! Bedenk even hoe lekker je keuken hierdoor zal ruiken.

Al met al
Dit kookboek is enorm leuk om te hebben wanneer je van de Mediterraanse keuken houdt of meer hiervan wilt koken. Je waant jezelf echt even in de zon en wij kunnen niet wachten om te koken voor onze familie en vrienden. Houd in je achterhoofd dat dit kookboek niet volledig vegetarisch is, maar vervangingen kunnen makkelijk worden gemaakt!

Heb jij ‘Café Mazahar’ in huis? Of heb je hier zelfs al een recept uit bereid? Laat het ons weten in een reactie hieronder of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

Café Mazahar
Bol.com | Libris
Merijn Tol
€34,99 | Nijgh & Van Ditmar
ISBN 9 789038 811208

Cover Café Mazahar

 

Summary
REVIEW: Café Mazahar
Article Name
REVIEW: Café Mazahar
Description
Als jij fan bent van de Mediterraanse keuken is het kookboek 'Café Mazahar' van Merijn Tol helemaal iets voor jou. Ga jij 'm in huis halen?
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt