REVIEW: Het Theeboek
Tessa Emmen

REVIEW: Het Theeboek

woensdag 12 juli 2023
Ben jij net zo'n theeleut als wij? Ontdek dan de fascinerende wereld van thee met 'Het Theeboek'. Theesommelier Veerle Stoffels neemt je mee op een reis door verschillende theesoorten, hun smaakprofielen en gezondheidsvoordelen. Leer welke thee je op welk moment van de dag moet drinken en ontdek verrassende recepten en foodpairing-mogelijkheden. Laat je inspireren en ga zelf aan de slag in de keuken!

 

Inhoud en structuur


Dit kookboek is echt even wat anders dan andere kookboeken. Natuurlijk gaat het in dit kookboek alleen om thee en daarom wordt dit thema ook uitvergroot in deze gids. Er staan niet alleen recepten in, maar het kookboek begint met een verhaal over de veelzijdigheid van thee. Hierin staan enkele facetten op een rijtje van thee, zoals de sfeer en gezondheid van thee. Erg interessante feitjes die wij nog niet wisten over thee! Wil je meer weten wat thee infusies zijn? In dit boek wordt ook dit haarfijn uitgelegd en bespreekt Veerle verschillende soorten thee zoals zwarte thee, matcha, maar ook fruitige en kruidige theeën. Er staan handige tips en tricks in dit boek over hoe je thee op een goede manier zet en wat voor soort keukengerei hier bij aan te pas komt. In dit boek wordt echt van alles uitgelegd over de wereld van thee. Bijvoorbeeld over de smaakbeleving van thee, maar denk ook aan het totaalpakket van smaken, geuren, mondgevoel en de interactie. Achterin staan recepten die met thee worden gemaakt. Dit kookboek nodigt je uit om zelf te experimenteren met foodpairing door thee aan tafel te serveren. Hopelijk kunnen ze jou inspireren om zelf aan de slag te gaan!

 

Lay-out


'Het Theeboek' spreekt ons al aan vanaf het moment dat je het oppakt. De kaft is heel toepasselijk geschilderd met theewater, met een subtiel afdrukje van een theezakje en twee getekende theekopjes. Binnenin vind je een aards kleurenpalet dat de sfeer van thee ademt. Het rustige lettertype maakt het lezen aangenaam, terwijl de pagina's gevuld zijn met prachtige foto's van thee in al zijn glorie. Van weelderige theevelden tot close-ups van theeblaadjes en heerlijke recepten, je wordt meegevoerd in de wereld van thee. De styling is eenvoudig gehouden, waarbij het drankje en gerecht centraal staan. Het Theeboek laat zien dat ze veel aandacht hebben besteed aan fotografie, met vooral indrukwekkende close-ups van de thee en sfeervolle actiefoto's.

 

Recepten 


Het hoofdstuk van de recepten begint met een korte inleiding en een uitleg over de pictogrammen die bij de recepten staan. Deze informeren je over allergenen of voorkeuren zodat je gerechten kunt uitkiezen overeenkomstig met jouw voedingspatroon, super handig! De recepten zijn ingedeeld per ontbijt, lunch, dessert en verfrissende ice tea's! Denk aan pannenkoeken voor ontbijt en een misosoep met theebladeren voor de lunch, heerlijk toch! De recepten zien er niet al te moeilijk uit en zijn voor iedereen toegankelijk. De ingrediënten zijn ook niet lastig te vinden in de supermarkt. Alleen voor de thee raden wij aan om het bij een theewinkel te kopen, is net even wat lekkerder! De recepten zijn onderverdeeld in ingrediënten en daaronder worden de bereidingsstappen kort en bondig verwoord. Onder aan de pagina staan er eventueel nog tips, hoe je bijvoorbeeld iets vegan moet maken.

 

Al met al...


Wij vinden dit theeboek een heel bijzonder kookboek, aangezien dit kookboek de veelzijdigheid van thee omvat en niet uit enkel recepten bestaat. Er staan veel leuke weetjes over thee in waar wij nog niet van afwisten, en daarnaast handige tips om op de beste manier thee te kunnen zetten. Neem maar van ons aan dat elke theeleut dit kookboek in handen wilt hebben!

Benieuwd geworden naar ‘Het Theeboek‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Het Theeboek
Bol.com | Libris
Veerle Stoffels
ISBN:  9789401492553
25,99 | Lannoo 

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.