REVIEW: Lekker vegetarisch koken in weinig tijd
Pien Freije

REVIEW: Lekker vegetarisch koken in weinig tijd

dinsdag 19 juli 2022
Elke dag een lekkere vegetarische maaltijd op tafel zetten valt nog niet mee. Helemaal niet als je een baan en/of gezin hebt. Sara Ask en Lisa Bjärbo helpen je daarbij door middel van het kookboek 'Lekker vegetarisch koken in weinig tijd'. Met meer dan 50 vegetarische recepten die binnen een mum van tijd klaar zijn, hoef je niet meer te stressen over je avondeten. Lees hier wat wij van dit kookboek vinden.

Inhoud en structuur
Dit kookboek staat vol met vegetarische gerechten en is gericht op mensen met een druk leven (of als je er gewoon niet van houdt om heel lang in de keuken te staan). Het kookboek is opgebouwd uit 5 hoofdstukken. In het hoofdstuk ‘Vega voor elke dag’ staan makkelijke gerechten voor doordeweeks en tips om lekker te eten op een chaotische dag. In ‘Less is more’ staan gerechten met een lage hoeveelheid ingrediënten en in ‘Sologerechten’ zijn gerechten terug te vinden die geschikt zijn voor één persoon. De laatste twee hoofdstukken zijn ‘Sauzen maken het gerecht’ en ‘Zoete zonden’, een hoofdstuk vol met snelle toetjes. De recepten variëren van Italiaans tot Aziatisch naar Mexicaans. Zo staat er in dit kookboek dus voor ieder wat wils!

Lay-out
De recepten zijn overzichtelijk geschreven met een beknopte bereidingswijze en een overzichtelijke ingrediëntenlijst. Bij elk recept staat een kleurrijke foto van het gerecht. Vaak met een gezellige gedekte tafel en speelse fotografie. Ook is er aan veel recepten een tip of weetje toegevoegd wat erg leuk is om te lezen!

Recepten
Zoals de naam van het kookboek al aangeeft zijn de recepten makkelijk te bereiden en staan ze snel op tafel. Er is een speciaal hoofdstuk met recepten die weinig ingrediënten bevatten, maar alle recepten in het boek bevatten geen lange ingrediëntenlijsten. Alle ingrediënten voor de recepten zijn in de supermarkt te vinden, dus goed beschikbaar! Bovenaan het recept staat voor hoeveel porties het is. De bereidingstijd is niet vermeld maar aangezien alle recepten in weinig tijd te bereiden zijn, zal dit niet erg lang zijn. Het boek is 100% vegetarisch en bij bijna alle recepten staat hoe je het recept veganistisch kan maken. Heel fijn als je liever veganistisch of lactosevrij eet!

Al met al…
Is dit kookboek zeker geschikt voor als je weinig tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan maar toch een lekkere vegetarische maaltijd op tafel wil zetten. Het boek is geschikt voor vegetariërs, veganisten of als je gewoon meer vegetarisch wilt eten! Wij raden dit boek dan ook zeker aan.

Heb jij het boek ‘Lekker vegetarisch koken in weinig tijd’ al in huis? Laat het ons weten op Instagram met een foto van een zelfgemaakt recept en tag ons via @dehippevegetariër of #dehippevegetariër. Of laat een reactie achter!

Lekker Vegetarisch Koken in weinig tijd
Bol.com | Libris.nl
Sara Ask en Lisa Bjärbo
€24,95 | Deltas
ISBN 978 9044 762 11 2 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.