...

REVIEW: Lots of vega

door | 6 jun 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Wil jij ook graag heerlijk en verrassend vegetarisch koken, maar moet je zo af en toe nog een beetje op weg geholpen worden? Dan is dit kookboek voor jou! Met het kookboek ‘Lots of Vega‘ laat gezondheidswetenschapper en vegetarisch kok Lotte Vermeer stap voor stap zien hoe je in een handomdraai een heerlijke plantaardige maaltijd op tafel zet. Met dit kookboek kook je volgens de auteur zelf “Lekker plantaardig, carnivoorwaardig”. Een complete en lekkere maaltijd dus, maar dan zonder vlees! Natuurlijk waren wij super benieuwd naar dit kookboek! 

Inhoud en structuur
Het boek Lots of Vega is onderverdeeld in drie delen: de basis, maar liefst 80 recepten en een Do It Yourself gedeelte. Het leuke aan ‘Lots of Vega’ is dat het niet alleen compleet uitgewerkte recepten bevat, maar ook inspiratie en kennis om zelf gerechten samen te stellen met wat je in huis hebt. Het boek begint met een hoofdstuk over de basis van vegetarisch koken. In dit gedeelte krijg je al direct 5 handige stappen om zelf een heerlijke en volwaardige vegetarische maaltijd op tafel te kunnen zetten. Daarnaast bevat dit gedeelte ook een handige lijst met seizoensgroenten en een boodschappenlijst met dingen die altijd handig zijn om in huis te hebben. Naast dit hoofdstuk vind je in dit kookboek uiteraard ook recepten. Na het hoofdstuk over de basis worden er 80 recepten gedeeld. Het DIY-gedeelte maakt dit kookboek heel interessant en net even iets anders dan anderen kookboeken. In dit gedeelte van het boek wordt verder gebouwd op de 5 basisstappen die je al in het begin van het boek hebt geleerd. “Do It Yourself” leert je stap voor stap hoe je zelf de heerlijkste bowl, salade of burger samenstelt. En dat helemaal from scratch! 

Lay-out
De lay-out is heerlijk simpel, wat dit boek echt een pareltje maakt. De kleurrijke recepten die in dit boek staan, vallen hierdoor extra op. De foto’s bij de recepten zijn mooi en de focus ligt hierbij goed op het eten. Door het gebruik van de verschillende kleuren krijg je direct zin om een recept uit dit kookboek te koken!

Recepten
De recepten in ‘Lots of Vega’ zijn inspirerend en verrassend. Bij de recepten staan vaak leuke tips voor interessante variaties, waardoor je de recepten met verschillende ingrediënten kunt maken. Wat opvallend is, is dat er per recept wordt aangegeven hoe lang het in een afgesloten doos bewaard kan worden in de koelkast. Hierdoor kun je ook nog eens voedselverspilling tegengaan! Verder wordt de bereidingstijd en de hoeveelheid personen waarvoor het gerecht geschikt is ook keurig vermeldt. Daarnaast zijn de recepten simpel en snel op tafel te zetten. Je zet met dit boek gegarandeerd een heerlijke maaltijd op tafel! 

Al met al…
…dit is een goed kookboek voor iedereen die wat creatiever wil koken en toch een vegetarisch, of zelfs veganistisch, dieet aan wil houden. De recepten zijn simpel, maar verrassend en zo op tafel te zetten. Daarnaast zijn de stappenplannen, waarmee je je eigen burgers, salades bowls en meer kan maken echt een plus! 

Benieuwd geworden naar ‘Lots of vega‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag! 

Lots of vega
Bol.com | Libris
Lotte Vermeer
28,00
ISBN: 9789090359250

 

Summary
REVIEW: Lots of vega
Article Name
REVIEW: Lots of vega
Description
Wil je ook graag vega koken, maar moet je zo af en toe nog een beetje op weg geholpen worden? Dan is het kookboek 'Lots of vega' wat voor jou!
Author
Anne Brouwer
Volg Anne

Anne Brouwer

experimentele foodie at De Hippe Vegetariër
Anne houdt van eten (vooral uit de Franse keuken) en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Zo maakt ze thuis geregeld een nieuw gerecht, bakt ze erop los en probeert ze op reis graag onbekende lokale gerechten! In haar vrije tijd gaat ze vaak sporten, gaat ze lekker naar buiten én kookt ze natuurlijk zo uitgebreid mogelijk.
Anne Brouwer
Volg Anne

Latest posts by Anne Brouwer (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt