...

REVIEW: Meat-free Mexicaans

door | 7 feb 2023 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen wij onze mening over het kookboek ‘Meat-free Mexicaans‘. Dit kookboek is geschreven door Thomasina Miers, winnares van het programma ‘MasterChef’. Dit kookboek bevat allerlei vega en vegan recepten uit de Mexicaanse keuken die je straks telkens opnieuw weer wil maken. Van koffiebroodjes met bijzondere kruiden tot smaakvolle taco’s en empenada’s, dit kookboek heeft het allemaal. Lees snel verder!

Inhoud en structuur
‘Meat-free Mexicaans’ laat zien dat de Mexicaanse keuken meer te bieden heeft dan het welbekende Tex-Mex smakenpalet. Daarnaast wordt bewezen dat je ook absoluut geen vlees nodig hebt om deze spannende smaken in gerechten te verwerken! Het kookboek start met een introductie over de auteur en veelgebruikte ingrediënten in de recepten. De recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken; ochtendgloren, ontbijt, brunch & wanneer dan ook, hapjes & bijgerechten, taco’s & bordjes, alles in een kom, rauw & ingelegd, een grote familie, choco, vanille & nog meer lekkers, cocktails, shrubs & margerita’s en als laatste salsa’s, chilioliën & mayo’s. Het boek sluit af met de hoofdstukken; zo doe je dat en lijsten & verkoopadressen.

Lay-out
De lay-out van dit kookboek is vrolijk en tegelijkertijd strak en netjes. Het kookboek is minimalistisch vormgegeven met illustraties van groente en fruit in felle kleuren die met elkaar in contrast staan. De lay-out van de recepturen is simpel gehouden waardoor de foto’s van de gerechten met kleurrijk servies en vrolijke achtergronden er helemaal uit springen. De ingrediëntenlijst en bereidingswijze zijn overzichtelijk en kort én bondig weergegeven.

Recepten
De ingrediëntenlijsten van de recepten uit het kookboek zijn niet te lang en de producten zijn allemaal goed te vinden in de Nederlandse supermarkt. Alle gerechten zijn vegetarisch en een groot aantal ook veganistisch, of makkelijk om te draaien tot een veganistische variant. Zoals we al eerder noemden, bestaat het kookboek van Thomasina uit een brede selectie aan Mexicaanse gerechten. Van luxe gerechten tot grote maaltijden waar een heel gezin van kan eten, er zit voor iedereen wel een recept bij. Probeer eens de koffiebroodjes met bijzondere specerijen of ga voor klassiekers zoals taco’s en empenada’s. De recepten zijn daarnaast niet moeilijk om te maken door duidelijke beschrijving van de bereidingswijze.

Al met al… 
Wil jij meer experimenteren met vega(n) recepten en de smaken uit de Mexicaanse keuken? Dan is dit kookboek zeker een goede uitbereiding voor jouw kookboekencollectie. Naast de lekkere recepten die je uit ‘Meat-free Mexicaans’ haalt, is dit mooie boek ook nog eens geschikt als decoratie item in je keuken!

Heb jij ‘Meat-free Mexicaans‘ al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Meat-free Mexicaans
Bol.com | Libris
Thomasina Miers | Kosmos uitgevers
ISBN: 9789043927727
€32,50

REVIEW: Meat-free Mexicaans

 

Summary
REVIEW: Meat-free Mexicaans
Article Name
REVIEW: Meat-free Mexicaans
Description
'Meat-free Mexicaans' bevat allerlei vega en vegan recepten uit de Mexicaanse keuken die jij straks telkens weer opnieuw wil maken!
Author
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt