...

REVIEW: Midden-Oosterse salades

door | 27 jun 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Ontdek de smaakvolle wereld van heerlijke salades in het kookboek ‘Midden-Oosterse salades‘ van Shuki Rosenboim en Louisa Allan. Zij nemen je mee op een culinaire reis vol seizoensgebonden gerechten. Van verfrissende zomerse fattoush met watermeloen tot verwarmende herfstsalades met geroosterde kweeperen, dit boek biedt een scala aan verrukkelijke opties om je tafelgenoten te verwennen. Met recepten voor authentieke sauzen, dips, pickles en ingelegd fruit kun je je gerechten nog verder verfijnen. En natuurlijk mogen de onmisbare recepten voor falafel en pita’s niet ontbreken. Laat je inspireren door de culinaire meesterwerken van Shuki en zijn compagnon Louisa, en breid je kennis uit van salades die echt de moeite waard zijn uit.

Inhoud en structuur
Het kookboek begint met een boeiende inleiding waarin het verhaal van de twee auteurs wordt beschreven. Het begon allemaal in de falafelzaak ‘Very Good Falafel‘ waar het eten wordt geïnspireerd op de Joods-Irakese keuken. Bij dit restaurant streven ze ernaar om hun klanten telkens opnieuw te verrassen en hechten ze veel waarde aan het gebruik van seizoensgebonden producten. Het kookboek heeft als doel om mensen dagelijks te laten genieten van heerlijk eten dat voor iedereen toegankelijk is. Natuurlijk worden er ook bijzondere ingrediënten uit de Midden-Oosterse keuken benoemd, waarvan enkele worden beschreven in het hoofdstuk ‘De voorraadkast’, zoals amba en torshi.

In de daarop volgende hoofdstukken vinden we de recepten, ingedeeld per seizoen. In het hoofdstuk vol lenterecepten vind je bijvoorbeeld gerechten zoals gekonfijte regenboogsnijbiet, terwijl de winterse selectie meer gerechten zoals een gevulde pompoen bevat. De voorraadkast wordt verder uitgewerkt in het hoofdstuk ‘Bijgerechten en smaakmakers’, waarin recepten staan om, bijvoorbeeld zelf ingelegde citroen, te maken. Het kookboek wordt afgesloten met een dankwoord en een handig register, waardoor je gemakkelijk kunt navigeren tussen de verschillende recepten.

Lay-out
De omslag van het kookboek straalt een vrolijke en zomerse sfeer uit met zijn levendige aardbei roze kleur en opvallende fel oranje letters. Van foto’s van de keuken en het werkproces tot prachtige beelden van ingrediënten, het kookboek weerspiegelt de passie voor koken. De foto’s van het restaurant ‘Very good falafel’ en het bereiden van gerechten in de keuken zorgen voor een authentieke beleving die perfect aansluit bij de culinaire ervaring. Je wordt als lezer helemaal meegenomen in het leven van Shuki Rosenboim & Louisa Allan, om zo een kijkje achter de schermen te krijgen bij hun restaurant, super leuk vinden wij! De lay-out van dit kookboek brengt de Midden-Oosterse smaken en de aandacht voor detail op een prachtige manier tot leven.

Recepten
Dit kookboek biedt een uitgebreide verzameling van 52 seizoensgebonden salades en gerechten om te delen. Alle recepten zijn geïnspireerd door de Joods-Irakese keuken. Maar het gaat verder dan alleen salades, want het bevat ook een verscheidenheid aan heerlijke dips, smaakmakers en bijgerechten, zoals zachte pita en zelfgemaakte falafel.

De recepten zijn echte smaakbommetjes, waardoor je voor sommige recepten niet eens zoveel ingrediënten nodig heb. ‘Less is more‘! De bereiding van de recepten valt erg mee qua moeilijkheid, dus elke beginnende kok kan zich op dit kookboek storten. Bij sommige gerechten staat ook een persoonlijk verhaal of meer informatie over het gerecht wat net even wat extra’s geeft aan dit kookboek.

Al met al…
Als je van de Midden-Oosterse keuken houdt en elke salade wilt omtoveren tot een culinair hoogstandje is dit kookboek wat voor jou. Proef de passie die Shuki Rosenboim en Louisa Allan in dit kookboek hebben gestopt en wordt verrast door elke pagina die je omslaat.

Benieuwd geworden naar ‘Midden-Oosterse salades‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Midden-Oosterse salades
Bol.com | Libris
Shuki Rosenboim & Louisa Allan
ISBN: 9789461433008
25,95 | Good Cook B.V.

 

Summary
REVIEW: Midden-Oosterse salades
Article Name
REVIEW: Midden-Oosterse salades
Description
Ook zo'n zin in salades met dit zonnige weer? Misschien is het kookboek 'Midden-Oosterse salades' dan iets voor jou. Lees hier onze review!
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt