REVIEW: Vaker plantaardig!
Karlijn Swaen

REVIEW: Vaker plantaardig!

dinsdag 15 februari 2022
Dat plantaardig eten beter is voor het milieu hoeven we jullie niet meer te vertellen. Dit is ook steeds vaker de visie van kookboeken die op de markt komen en dat  vinden wij natuurlijk fantastisch! Door de hoeveelheid plantaardige recepten die hiermee beschikbaar komen, wordt plantaardig eten nog toegankelijker. Zo is sinds een tijdje het kookboek ‘Vaker plantaardig!’ van Suzanne Beekenkamp op de markt. Wij schreven een review voor jullie.

Vaker plantaardig!
'Vaker plantaardig' is een kookboek met lekkere en pure recepten voor elke dag. Suzanne Beekenkamp kennen jullie wellicht van social media of haar platform: Puur Suzanne. Met haar kookboek wil ze mensen een tastbare inspiratiebron geven. Ook wil ze laten zien dat plantaardig en gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat het voor iedereen toegankelijk is.

Inhoud en structuur
Voordat ze de recepten introduceert, begint Suzanne dit kookboek met een aantal informatieve pagina’s over plantaardig eten. Wat zijn de richtlijnen? En waar moet je op letten? Doordat zij dit in het begin van het boek vertelt, heb je direct een compact overzicht van belangrijke vitamines en mineralen, maar ook van ei- of zuivelvervangers. Erg handig, als je het ons vraagt! Er staat veel tekst op deze pagina, maar het is inhoudelijk erg sterk. Wij vonden het fijn om deze tips door te lezen en op terug te kunnen vallen.

De recepten in dit kookboek zijn opgebouwd per eetmoment, maar Suzanne heeft ervoor gekozen om salades en soepen in aparte hoofdstukken te verwerken. Dit begrijpen wij wel, want we lunchen ook vaak zat met een salade! Ook is er een hoofdstuk te vinden met recepten voor zoete recepten en tussendoortjes. Aan het eind van het kookboek vind je een voorbeeld van een weekmenu met recepten uit dit kookboek. Leuk en praktisch! Het boek sluit af met een overzicht van de recepten, waardoor het makkelijk wordt gemaakt om je favoriete recept terug te zoeken.

Lay-out
Dit kookboek is erg rustig gehouden. Misschien omdat dit aansluit op de puurheid van de recepten, misschien om het lekker overzichtelijk te houden. Wat de reden hiervoor ook is, wij vinden het wel wat hebben! Alle recepten zijn op dezelfde manier opgebouwd. Zo bevat de linker pagina een foto van het recept en is het recept op de rechterpagina uitgeschreven. De recept fotografie is eenvoudig, maar klassiek en is bij elk recept hetzelfde.

Recepten
In dit kookboek met 200 pagina’s staan 72 plantaardige recepten. Deze zijn niet ingewikkeld en bevatten allemaal toegankelijke ingrediënten. Hiermee maakt Suzanne het met ‘Vaker plantaardig’ heel makkelijk om deze gerechten zelf te maken. De ontbijt- en lunchrecepten zijn vooral geschreven voor één persoon. Verderop in het boek zijn het veelal recepten voor twee personen. Soepen zijn gemiddeld voor 6 kommen. De recepten zijn heel makkelijk om te rekenen naar de gewenste hoeveelheid. Ook zijn er veel recepten voor spreads en dips, wat laat zien dat je met dit kookboek erg puur leert koken!

Al met al…
Dit kookboek is voor iedereen toegankelijk die vaker plantaardig wilt eten (zelfs de titel is perfect). Het kookboek heeft een handig formaat en bevat de basiskennis voor een plantaardig eetpatroon. De recepten zijn zeker niet ingewikkeld en daarom is ‘Vaker plantaardig!’ geschikt voor elk niveau kok!

Ben jij benieuwd geworden naar 'Vaker plantaardig!'? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Vaker plantaardig
Suzanne Beekenkamp
€24,95 | Passie
ISBN 978-94 92847 08 9 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.