...

REVIEW: Van Boven in het wild

door | 9 aug 2022 | De Hippe Vegetariër, In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Er verschijnen de laatste tijd veel kookboeken die gebruik maken van ingrediënten die je makkelijk zelf kunt plukken. Wij vinden dit geweldig! Het scheelt geld, het is duurzaam en je hebt nóg meer het gevoel dat jij dit gerecht helemaal zelf hebt gemaakt. ‘Van Boven in het wild’ geschreven door Yvette van Boven is zo’n boek. Maar het is meer dan een kookboek alleen. In ‘Van Boven in het wild’ vind je een herbarium, een eetbare-plantengids en recepten.

Inhoud en structuur
Bij het doorbladeren van dit kookboek wordt al snel duidelijk dat dit veel meer is dan een boek met alleen recepten. Na een gebruiksaanwijzing voor dit boek en wat regels over wildplukken volgt de inhoudsopgave. Dit boek bestaat uit twee delen. Deel één is het herbarium en in deel twee vind je de recepten. In deel één vertelt Yvette welke planten uit jouw eigen omgeving je kunt eten en hoe je deze gebruikt, mega interessant! Zo kun je voortaan tijdens de dagelijkse wandeling het avondeten vast mee plukken.

Deel twee begint met een legenda van alle recepten. Wij zijn gewend dat dit achter in een boek staat, maar eigenlijk vinden wij voorin best handig! Eigenlijk is het een uitgebreide inhoudsopgave. De recepten zijn onderverdeeld in verschillende hoofdstukken zoals soep, stoof en dranken. Super gestructureerd, fijn! 

Lay-out
De lay-out van dit boek is zoals we gewend zijn van een boek van Yvette van Boven en fotograaf Oof Verschuren. Er is genoeg ruimte vrijgehouden voor prachtig beeld, waardoor je meteen zin krijgt om alles na te maken en zelf de camera erbij te pakken. Deel één is soms net echt een herbarium, want er staan zelfs afbeeldingen in van geplette bloemen die Yvette als kind heeft gemaakt!

Op sommige pagina’s in deel twee is de helft van de pagina in beslag genomen door een foto. Op andere pagina’s staan enkel recepten en staan de afbeeldingen op een pagina ervoor of erna. Het is niet de meest overzichtelijke lay-out, maar door de hoeveelheid witruimte en het prachtige beeld is het wel een hele vrolijke en creatieve opzet.  

Recepten
Alleen al bij het doorbladeren van de recepten in dit boek beginnen wij te watertanden. De recepten variëren van perentatin met wilde marjolein en spijs, tot sobanoedelsoep met oesterzwammen. Psst: die laatste mogen wij morgen met jullie delen! De gerechten maken (bijna) allemaal gebruik van wildpluk, dus het is handig om het eerste deel van het boek goed te bestuderen. Dat er in de recepten wildpluk wordt gebruikt, betekent dat de meeste recepten wat anders zijn dan gewend. Dit boek bevat dus redelijk veel bekende gerechten, maar dan net met een bijzondere twist van bijvoorbeeld krentenboombloesem of paardenbloemblad. Wij worden hier super blij van! 

Al met al…
Naar onze mening stelt Van Boven nooit teleur. Ook met dit boek weet ze ons dolenthousiast te maken om de keuken in de duiken. Dit boek is perfect voor flexitariërs en ook geschikt voor vegetariërs. Een veganist zal de fantasie moeten gebruiken voor de recepten in dit boek, maar kan wel veel hebben aan het herbarium en de eetbare plantengids. Dus: pak een mandje en duik de natuur in opzoek naar wildpluk!  

Heb jij het boek ‘Van Boven in het wild’ al in huis? Laat het ons weten op Instagram met een foto van een zelfgemaakt recept en tag ons via @dehippevegetariër of #dehippevegetariër. Of laat een reactie achter!

Van Boven in het wild
Bol.com | Libris.nl
Yvette van Boven en Oof Verschuren
€34,99 | Nijgh en Van Ditmar
ISBN 978 9038 811 28 4
van boven in het wild

 

Summary
REVIEW: Van Boven in het wild
Article Name
REVIEW: Van Boven in het wild
Description
In ‘Van Boven in het wild’ van Yvette van Boven vind je een herbarium, een eetbare-plantengids en super lekkere recepten!
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt