...

REVIEW: Zuurgoed

door | 15 nov 2022 | De Hippe Vegetariër, In mijn keuken, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Eten fermenteren, je komt er tegenwoordig niet meer onderuit! Maar hoe doe je dit nu precies? Het klinkt eigenlijk ontzettend simpel, maar er zijn verschillende technieken waarmee je dit proces goed kunt uitvoeren. Sanne Zwart neemt je mee in de wondere wereld van fermenteren in haar nieuwe kookboek ‘Zuurgoed‘.

Inhoud en structuur
In ‘Zuurgoed’ legt Sanne Zwart uit hoe je groente en fruit zelf kunt fermenteren. In dit compacte kookboek word je door het hele proces heen geleid. Zo begint Sanne met een uitleg over wat fermenteren precies is en wat de geschiedenis is van deze techniek. Ook deelt ze in het begin van dit kookboek tips hoe je kunt werken met de ingrediënten die jij in huis hebt. Dit is Sanne haar motto en ze moedigt de lezer hiermee dan ook aan om creatief om te gaan met haar recepten. Door deze hoofdstukken kun je echt ontzettend veel leren van dit kookboek. Verder vind je in ‘Zuurgoed’, naast natuurlijk recepten, ook nog hoofdstukken over materialen, basisregels, leveranciers en een aantal favoriete merken van Sanne. De structuur van dit kookboek is logisch opgebouwd. De recepten zijn onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: Zuurkool, pickles, wereldse bijgerechten, dranken, smaakmakers, smeersels en een hoofdstuk over koken met fermenteren.

Lay-out
Dit kookboek is ontzettend prettig geschreven. Door de logische opbouw van hoofdstukken leest het prettig door. Ook vind je achterin het kookboek een register waar je makkelijk een groente- of fruitsoort kunt opzoeken. De recepten beginnen met een inleiding, waarin Sanne een persoonlijk verhaal verteld. Hierin verteld zij wanneer ze dit recept maakt en waar zij het graag aan toevoegt. De ingrediënten staan duidelijk in een vakje aangegeven. De fotografie in dit kookboek is rustig, met tussendoor mooie sfeerbeelden van groente- of fruitsoorten. Dit maakt de lay-out rustig en fijn om door te bladeren. De fotografie van de recepten is uitgevoerd door Studio Unfolded, de auteursfoto is gemaakt door Hannah Rosalie.

Recepten
De recepten zijn niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om ze even goed door te lezen. Wanneer je deze recepten stap voor stap zult uitvoeren kan er eigenlijk niks mis gaan. Het ene recept heeft een wat langere ingrediëntenlijst dan de ander, maar over het algemeen zijn de ingrediënten goed in de supermarkt te vinden. Voor sommige recepten zijn er bacteriestarters of andere specifieke ingrediënten nodig, maar deze zijn tegenwoordig ook steeds makkelijker te verkrijgen. Er wordt bij de recepten niet vermeld voor hoeveel personen het is of hoelang de bereiding duurt. Wel wordt er vermeld hoelang het gerecht houdbaar is en worden er per recept nog enkele tips gedeeld voor bereiding of gedurende het proces.

Al met al…
Het kookboek ‘Zuurgoed’ is geschikt voor iedereen die interesse heeft in fermenteren en hier meer over wilt leren! Zo kun jij jouw gerechten thuis aankleden met meer dan ingelegde uien en verras jij jouw eters met een heuse smaakexplosie. Door alle tips en tricks kun jij een ware fermentatie koning(in) worden, zeker een aanrader als je hier dus in geïnteresseerd bent.

Benieuwd geworden naar ‘Zuurgoed’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Zuurgoed
Bol.com | Libris
Sanne Zwart
€24,99 | Terra

Zuurgoed

 

Summary
REVIEW: Zuurgoed
Article Name
REVIEW: Zuurgoed
Description
Zelf groente en fruit fermenteren is ontzettend leuk om te doen! In kookboek 'Zuurgoed' leert Sanne Zwart je alles over deze techniek.
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

2 Reacties

  1. Ank

    Ja de recensie klopt helemaal! Bovendien is Sanne een ontzettend leuk en aanstekelijk enthousiast iemand!

    Antwoord
  2. Sanne

    Superleuke review, dankjewel!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt