Print Friendly, PDF & Email
2.9/5 - (7 stemmen)

Gemak is iets wat er bij iedereen wel eens bij inschiet, ook bij ons. Een maaltijdsalade, pizza, kant-en-klare snacks en maaltijden, we eten het allemaal wel eens. En dat moet ook zeker kunnen! Daarom testen wij drie kant-en-klare supermarktvarianten van dezelfde maaltijd. We toetsen de maaltijd op uiterlijk, smaak, originaliteit en brengen jullie bij over de voedingswaarden. Vandaag eten wij lasagne!

De drie varianten
Op de afbeelding zien jullie v.l.n.r. de Mama Mancini Lasagne met groenten van de Aldi, de Lasagne Groenten van de Albert Heijn en tot slot de Daily Chef Lasagne groenten van de Deen. Lees hier ons oordeel!

Op de 2e plaats: Aldi en Deen
Een gedeelde 2e plaats, dat is in deze vega maaltijden test nog nooit voorgekomen! Tot vandaag.. Betreurenswaardig nieuws, maar de lasagne van de Aldi en Deen zijn precies hetzelfde. Dezelfde ingrediëntenlijst, dezelfde voedingswaarden, alles hetzelfde. Behalve de prijs. Dat klopt, één van de twee supermarkten verkoopt zijn lasagne voor een hogere prijs dan de ander. Benieuwd welke dit is? De Deen vraagt €2,40, terwijl de Aldi €2,69 rekent voor precies hetzelfde gerecht. Verder een redelijke prijs, maar de lasagne smaakte niet naar lasagne. Het was eerder een Oosters gerecht met zoetzure saus en hele zachte lasagne bladen. Dat is het oordeel. Positief aan deze lasagne is dat er duidelijk groenten aanwezig zijn, de lasagne de bechamelsaus bevat en er tot slot ook nog een royale hoeveelheid kaas bovenop de lasagne zit. Iets wat we over onze nr. 1 niet kunnen zeggen.

De lasagne is gemaakt van 37% tomaat, 9% courgette, 9% ui, 8% gefrituurde aubergine (aubergine, zonnebloemolie), griesmeel van harde tarwe, water, 6% wortel, 5% geraspte kaas (MELK), zout, zuursel, stremsel, aardappelzetmeel), olijfolie, kruiden en specerijen, suiker, gemodificeerd maïszetmeel, scharrelei, aroma (selderij), zout en knoflook. 1 portie (400 g) bevat 462 kcal, 5,6 g verzadigde vetzuren, 3,4 g zout en 12 g eiwitten.

 

Prijs Aldi – €2.69
Prijs Deen – €2.40

Op de 1e plaats: Albert Heijn
Wederom een 1e plaats voor Albert Heijn! Eén waar Albert Heijn deze keer niet veel moeite voor hoefde te doen. De lasagne van AH oogt erg vers, de ingrediënten zijn te herkennen en te onderscheiden, de lasagne heeft een goede tomatensmaak en de bladen zijn redelijk stevig. De lasagne bevat geen bechamelsaus en geraspte kaas, maar tomatensaus en mozzarella. Een, in sommige gevallen, aangename verrassing. Veel pluspunten voor deze lasagne, maar toch zouden we AH graag een tip willen geven: iets meer kruiden.

De lasagne is gemaakt van groente (22% tomaat, 12% cherrytomaat, 9,5% gele paprika, aubergine, 8% wortel, ui, 5% rode paprika, 5% courgette, bleekselderij), durum tarwegriesmeel, melk, water, 1,5% tomatenconcentraat, plantaardige olie (koolzaad, olijf), kruiden, scharrelei, zetmeel (maïs, aardappel), knoflook, zout, witte peper, vegetarisch stremsel en zuursel. Een lasagne maaltijd (450 g) 330 kcal, 3 g verzadigde vetzuren, 2,2 g zout en 14 g eiwitten.

Prijs – €5.65

Heb jij een van deze lasagne geprobeerd? Welke lijkt jou het lekkerst? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Welke supermarkt heeft de lekkerste: lasagne
Article Name
Welke supermarkt heeft de lekkerste: lasagne
Description
Vandaag in de vega maaltijden test: lasagne. Drie supermarkten, drie lasagnes. Welke gaat er met de eerste plek vandoor? Je leest het hier!
Author