Print Friendly, PDF & Email

Gemak is iets dat iedereen wel eens nodig heeft, ook wij. Een maaltijdsalade, pizza, kant-en-klare snacks en maaltijden, we eten het allemaal wel eens. En dat moet ook zeker kunnen! Daarom testen wij drie kant-en-klare supermarktvarianten van dezelfde maaltijd. We toetsen de maaltijd op uiterlijk, smaak, originaliteit en delen de voedingswaarden met jullie. Vandaag testen wij verse pizza margherita!

De drie varianten
Vandaag hebben wij gekozen voor de pizza’s van AH, Jumbo en Marqt. Op het eerste oog zien wij meteen de verschillen. De pizza van Jumbo is enorm, die van AH heel erg klein en de pizza van Marqt heeft bijna geen toppings… Wat zal dit over de smaak van de pizza’s zeggen? Zie hier onze ranking!

Op de 3e plaats: Albert Heijn
Vandaag is het de pizza van Albert Heijn die de laatste plaats krijgt en dat had niet te maken met het formaat. Helaas was de pizza behoorlijk droog en had hij weinig smaak. Wij proefden geen kruiden en de extra (heel gele) kaasbolletjes die op de pizza zaten, waren helaas geen toevoeging. Deze smolten niet, maar verbrandden alleen maar. De bodem van de pizza was erg dun en krokant. Voor sommigen een pluspunt, voor anderen een minpunt. Bovendien was er wel heel zuinig gedaan met de tomatensaus: er zaten nog vele kale plekken op de pizza, waardoor je regelmatig gewoon een hap droge bodem had.

De pizza van AH is gemaakt van tarwebloem, water, melk, 11% tomatenpuree, groente (8,5% tomaat, ui), olijfolie, zeezout, zout, kruiden (o.a. 0,2% oregano),vegetarisch stremsel, zuursel, gist, suiker en natuurlijke aroma. 1 pizza (294 g) bevat 685 kcal, 7,5 g verzadigde vetzuren, 2,3 g zout en 29g eiwitten.

Prijs – €3.79

Op de 2e plaats: Jumbo
De pizza van Jumbo is misschien ietwat zout, maar verder doet deze pizza het qua smaak erg goed! De pizza van Jumbo is het grootst van formaat en heeft verreweg de meeste hoeveelheid kaas. Dit is een pizza waar je voor gaat na een avondje stappen. De pizzabodem had een platte rand en was crunchy in de rand, maar werd slapper naarmate we ons naar het middelste gedeelte werkte. De een was hier fan van, de ander vond het niks. Tot welk team behoor jij?

De pizza is gemaakt van een bodem met tomatensaus (tarwebloem, water, tomatenpassata, tomatenpuree, zonnebloemolie, extra vierge olijfolie, zout, gist, olijfolie, suiker, oregano, basilicum), geraspte kaas 48+ (melk, zout, zuursel, stremsel, conserveermiddel: E251, kleurstof, carotenen, zuurteregelaar: E509), tomatensaus 9,1% (tomaat, water, zonnebloemolie, kruiden, specerijen, zout, olijfolie, knoflook, voedingszuur: citroenzuur), mozzarella 9,1% (halfvolle melk, zout, stremsel, zuursel, zuurteregelaar: citroenzuur), tomaat en oregano. Helaas zijn er geen voedingswaarden bekend van deze pizza, dus daar kunnen we niks over zeggen. Waar we wel iets over kunnen zeggen is het gewicht. Zoals wij al lieten weten is de pizza van Jumbo het grootst van allemaal. 1 pizza weegt dan ook 468 g! Deze pizza kan dus makkelijk gedeeld worden.

Prijs – €4.00

Op de 1e plaats: Davoli Marqt
Zo weinig toppings, dat kon toch nooit onze winnaar worden? Toch wel! Winnaar van vandaag is de pizza Margherita van Davoli Marqt. Dit is de enige pizza met een wat dikkere rand en dat werd gewaardeerd. De Davoli pizza krijgt van ons de beoordeling ‘lekkerste bodem’. De bodem had wat weg van brooddeeg en was besmeerd met een goede hoeveelheid tomatensaus. De ‘weinige’ hoeveelheid kaas smelt in de oven over de gehele pizza en vormt samen met de basilicum en smaakvolle tomaatjes een erg goede smaakcombinatie. Een pizza met weinig zooi. Dat proef je.

De pizza is gemaakt van tarwemeel, tomatenpulp (99,5% tomaten, water citroenzuur), water, mozzarella a cubetti, kersentomaatjes, olijfolie, basilicum, zout, gistextract stremsel en citroenzuur. 1 pizza (350 g) bevat 847 kcal, 51,8 g verzadigde vetzuren, 2,8 g zout en 20,3 g eiwitten.

Prijs – €5.99

Welke van deze pizza margherita’s lijkt jou het lekkerst? Heb je ze al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

 

Summary
Welke supermarkt heeft de lekkerste: pizza margherita
Article Name
Welke supermarkt heeft de lekkerste: pizza margherita
Description
'Eet je pizza' - dat hoef je ons geen twee keer te zeggen. Vandaag in onze kant-en-klare maaltijd test: pizza margherita! Lees je mee?
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!