Print Friendly, PDF & Email

Gemak is iets wat er bij iedereen wel eens bij inschiet, ook bij ons. Een maaltijdsalade, pizza, kant-en-klare snacks en maaltijden, we eten het allemaal wel eens. En dat moet ook zeker kunnen! Daarom testen wij drie kant-en-klare supermarktvarianten van dezelfde maaltijd. We toetsen de maaltijd op uiterlijk, smaak, originaliteit en brengen jullie bij over de voedingswaarden. Vandaag testen wij de tomatensoep!

De drie varianten
De soepen die wij voor deze test hebben ingeslagen zijn (v.l.n.r.) afkomstig van de Albert Heijn, Marqt en Deen. Elke soep heeft een ander formaat en bevat ietwat andere ingrediënten. Benieuwd naar de verschillen? Van #3 tot #1, hier komen onze tomatensoepen *tromgeroffel*!

Op de 3e plaats: Albert Heijn
De gegrilde tomaat basilicum soep. Het eerste wat opvalt is dat de verse soep van Albert Heijn de meeste inhoud heeft: 575 ml, voldoende voor 2,5 porties. Qua uiterlijk is het de minst helderrode soep. Bij het proeven vielen een aantal dingen op. De soep heeft een lekkere dikte en is een tikje zoet. Daarbij is het de oregano  die er meteen uitspringt en niet de basilicum. Ondanks dat de soep goed in de smaak viel, was deze in vergelijking met de andere soepen ietwat zout en vlak. Vandaar dat deze soep van ons de derde plek krijgt.

De ingrediëntenlijst van deze tomatensoep is kort en duidelijk. De soep bestaat uit: groente (33% cherrytomaat, ui, wortel, prei, selderij), water, tomatenconcentraat, aardappelvlok, groentepoeder (prei, champignon, wortel, tomaat), 0,9% basilicum, olijfolie, zout, knoflook, specerijen (selderij).  Als we daarna verder kijken naar de voedingswaarde van deze soep, leren wij het volgende: 1 verpakking en dus 2,5 portie (575ml) bevat 166,8 kcal, 1,2 gram verzadigd vet, 4,6 gram zout en 5,2 gram eiwitten.

Prijs – €3.59

Op de 2e plaats: Marqt
Tomatensoep met verse oregano en extra vergine olijfolie. De verse soep van Marqt bevat 500 ml, voldoende voor 2 porties. Qua uiterlijk is het de meest helderrode soep. Bij het proeven vielen de volgende dingen op: deze soep had verreweg de dikste structuur en viel duidelijk in de smaak vanwege de authentieke tomatensoepsmaak. Deze soep is prima en zoals je zou verwachten van een tomatensoep, maar hij bood niet iets nieuws of verrassends. De nummer 1 wel, en daarom staat deze op plek 2!

De ingrediëntenlijst van deze tomatensoep is ietwat langer. De soep bestaat uit groentebouillon (water, ui, water, bleekselderij, knolselderij, knoflook, laurier, peperkorrels, korianderzaden, jeneverbessen), 23% tomaten, 22% gepelde tomaten, wortel, ui, bleekselderij, 2% extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, knoflook, zout, 0,4% tomatenpuree, rode wijn azijn, rietsuiker, 0.1% verse oregano. Opvallend is dat het hoofdingrediënt van deze soep de groentebouillon is en niet de tomaten. Verbazend, gezien de authentieke tomatensoepsmaak. De voedingswaarden van de soep zien er als volgt uit: 1 verpakking en dus 2 porties (500 ml) bevat 225 kcal, 0,02 g verzadigd vet, 2,9 g zout en 3,5 g eiwitten.

Prijs– €3.99

Op de 1e plaats: Deen
Onze nummer 1 van vandaag is de Cherry tomatensoep van Henri, verkrijgbaar bij Deen. Een donkerrode tomatensoep die bij het openen meteen een opvallend zoete geur verspreidde. Deze soep had een duidelijke smaak en viel daardoor zo erg op dat deze soep van ons de eerste plaats heeft gekregen. Puur, bijna overeenkomend met tomatenpuree uit blik en zoet. Het minpuntje: de soep was ietwat dun. Op de redactie viel deze bij het meest van ons in de smaak. Niet bij iedereen echter, wat ook duidelijk maakt dat dit een soep is boordevol smaak, en over smaak valt toch te twisten 😉

De tomatensoep van Henri bevat de meeste hoeveelheid tomaat, wel 82%! Dat noemen wij nou tomatensoep. Verder bestaat deze soep uit ui, tomatenpuree (3%), honing (1%), prei, olijfolie, wortel, bleekselderij, zout, kruiden en specerijen, knoflook. De voedingswaarden laten zien dat 1 verpakking, 2 porties (490 ml), bestaat uit  179 kcal, 0,9 g verzadigde vetten, 1,4 g zout en 6,15 g eiwitten.

Prijs– €3.00

Heb jij een van deze tomatensoepen geprobeerd? Welke lijkt jou het lekkerst? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Welke supermarkt heeft de lekkerste: tomatensoep
Article Name
Welke supermarkt heeft de lekkerste: tomatensoep
Description
Welke supermarkt heeft de beste klant-en-klaar maaltijd? Wij testen de verse tomatensoep uit drie verschillende supermarkten!
Author