Print Friendly, PDF & Email

Gemak is iets wat er bij iedereen wel eens bij inschiet, ook bij ons. Een maaltijdsalade, pizza, kant-en-klare snacks en maaltijden, we eten het allemaal wel eens. En dat moet ook zeker kunnen! Daarom testen wij drie kant-en-klare supermarktvarianten van dezelfde maaltijd. We toetsen de maaltijd op uiterlijk, smaak, originaliteit en brengen jullie bij over de voedingswaarden. Vandaag zetten wij onze tanden in kaasbroodjes!

De drie varianten
De drie varianten die we deze keer hebben aangeschaft zijn (v.l.n.r.) afkomstig van de Albert Heijn, Dirk van den Broek en de Jumbo. Qua vorm zijn de broodjes misschien verschillend, maar zal dat ook gelden voor de smaak? Je leest het hieronder!

Op de 3e plaats: Jumbo
Na twee weken de 2e plaats bemachtigd te hebben, zakt Jumbo deze week af naar de 3e plaats. Het kaasbroodje of kaascroissant zoals wij het eerder zouden noemen, heeft een duidelijke roomboter smaak. Lekker, maar de smaak van de kaas zelf komt alles behalve duidelijk naar voren.

Helaas was Jumbo ook de enige winkel die geen ingrediënten of voedingswaarden op de verpakking van het product of op de site had geplaatst, waardoor wij jullie hier helaas niks over kunnen vertellen.

Prijs – €1.00

Op de 2e plaats: Albert Heijn
Het kaasbroodje van Albert Heijn is voor ons wat een kaasbroodje moet zijn. Ietwat harder, maar crunchy van buiten, zacht van binnen en een duidelijke kaassmaak. Wij constateerden een kaascrème-achtige smaak en inhoud. Een smaak die ietwat meer overeenkwam met kaassaus dan echte kaas. Desalniettemin kreeg dit broodje van ons de tweede plaats vanwege de buitenkant die wij als beste beoordeelden!

Het broodje is gemaakt van water, TARWEbloem, ROOMBOTER, MELK, plantaardige olie (palm, zonnebloem, raap, kokos), gemodificeerd maiszetmeel, zout, zuursel, stremsel, scharrelEI, natuurlijke aroma’s (MELK), scharrelEI-eiwitpoeder, scharrelEIgeel, aardappelzetmeel, peper, conserveermiddel (E251), kleurstof (annatto), emulgator (E471), voedingszuur (citroenzuur) en verdikkingsmiddel (E464). Wat betreft voedingswaarden bevat 1 broodje (104 gram) 348,4 kcal, 14,56 gram verzadigde vetzuren, 1,14 gram zout en 8,32 gram eiwitten.

Prijs – €0.87

Op de 1e plaats: Dirk van den Broek
Na groot beraad waarbij de keuze tussen Albert Heijn en Dirk van den Broek ging, hebben wij uiteindelijk gekozen voor Dirk van den Broek. Het ging gelijk op, maar helaas voor Albert Heijn is het de Dirk die er met de winst vandoor gaat. De kaas was namelijk het lekkerst, en dat is natuurlijk waar het bij een kaasbroodje om draait! Dit kaasbroodje is crunchy van buiten, zacht van binnen en heeft de smaak van oude kaas. Dat laatste wat ervoor gezorgd heeft dat dit broodje uitgeroepen is tot het beste kaasbroodje! Wel is het broodje ietwat vettig, maar dat kan je verwachten van een kaasbroodje.

De ingrediëntenlijst van het kaasbroodje ziet er als volgt uit: water, TARWEBLOEM, 21% Beemsterkaas (MELK, zout, zuursel, stremsel, conserveermiddel: E251, kleurstof: E160b), plantaardige olie (palm, raap, kokos), magere MELKPOEDER, gepasteuriseerd vloeibaar SCHARRELKIPPENEI, gemodificeerd maïszetmeel, zout, aardappelzetmeel, gepasteuriseerd vloeibaar SCHARRELKIPPENEI-EIGEEL, verdikkingsmiddel: E412, E464, natuurlijk aroma, peper, emulgator: E471, voedingszuur: E330. Het broodje van 113 gram bevat 370,64 kcal, 15,37 gram verzadigde vetzuren, 1,36 gram zout en 11,3 gram eiwitten.

Prijs –
€0.85

Heb jij een van deze kaasbroodjes geprobeerd? Welke lijkt jou het lekkerst? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Welke supermarkt heeft het lekkerste: kaasbroodje
Article Name
Welke supermarkt heeft het lekkerste: kaasbroodje
Description
Het is weer tijd voor de vega maaltijden test! Vandaag zetten wij onze tanden in kaasbroodjes van drie verschillende supermarkten: Jumbo, AH en de Dirk.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!